Economic

Femeile educate nu fac parte din forța de muncă

În Pakistan, femeile cu o educație demnă, nu participă la masa celor din forța de muncă.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Datele furnizate de colectarea băncilor mondiale de indicatori de dezvoltare, șomajul la femeile pakistaniene este de 5,077%. Șomajul indică ponderea forței de muncă care este lipsită de muncă, dar posibilă pentru ocuparea forței de muncă. În situația economică deteriorată a Pakistanului, raportul de mai sus al femeilor șomere este critic alarmant. Deoarece atunci când PIB-ul cheltuit de stat pentru educarea femeilor nu devine segmentul forței de muncă mainstream, verifică intens economia țării. Așadar, este extrem de nevoie să abordăm problemele care împiedică participarea economică a femeilor și pașii bruște pe care statul ar trebui să-i facă pentru a stimula angajarea forței de muncă a femeilor.

Articolul 38 din Constituția Pakistanului garantează cetățenilor dreptul de a urmări oportunități economice indiferent de orice concept de disparitate. Situațiile adverse de muncă și restricțiile interne sunt factorii majori cu care se confruntă în mod obișnuit femeile. Mediul de muncă negativ include condiții ostile și antagonice care împiedică participarea femeilor la dezvoltarea țării, precum și dreptul lor de a angaja.

Advertisment

Femeile se confruntă cu hărțuirea

Femeile se confruntă cu diverse tipuri de hărțuire la locul de muncă. Deși, Legea 2010 pentru hărțuirea femeilor la locul de muncă declară hărțuirea ca infracțiune. Dar, în dinții acestui act, femeile sunt încă la o înțelegere cu o multitudine de probleme.

Advertisment

În primul rând, în instituții, femeile nu sunt educate în mod corespunzător în privința drepturilor lor la apărare. În consecință, majoritatea cazurilor nu sunt raportate.

În al doilea rând, femeile, în loc să-și ridice vocea, preferă să renunțe la locul de muncă în liniște, ceea ce provoacă creșterea acestei crime.

În al treilea rând, femeile îndrăznesc cu greu să spargă gheața, deoarece aducerea la sine a unei astfel de probleme provoacă antipatia femeilor; ei sunt învinuiți că au încălcat normele sociale, iar doamna părăsită este obligată să renunțe la muncă în tăcere. În cele mai multe cazuri, o femeie nu poate renunța la locul de muncă din cauza condiției economice sub cloud din casa ei.

În al patrulea rând, în societatea noastră, legile sunt prea lipsite de acțiune pentru a pune șuruburi criminalului hărțuirii în scurt timp. În urmă cu câteva săptămâni, Maulana Salahuddin, șeful departamentului islamic al Universității Gomal, a apărut pe mass-media. Cine i-a hărțuit pe studenți după ce i-au amenințat că își vor schimba notele de examinare sau le-ar eșua?

În ciuda depunerii a numeroase plângeri împotriva sa, administrația a căzut neclintită, întorcând urechea surdă către acești studenți, până când o echipă media a prins-o pe femeile studențe criminale cu mâna roșie care i-au hărțuit și administrația l-a demis. Pentru a diminua cu totul astfel de incidente odioase, guvernul trebuie să ia o alacritate eficientă.

Acestea au restricție internă

Restricția internă este un alt motiv vizibil care împiedică femeile să își facă treaba, deși, odată cu creșterea conștientizării, părinții devin ambițioși pentru a-și educa fiicele și doresc ca acestea să-și reprezinte părinții la fel ca fiii. Dar, din păcate, după căsătorie, fetele trebuie să depindă de gândirea soților lor și de mediul concurenților ei. În multe cazuri, factorii menționați se transformă în proprietarul soartei carierei fetelor.

O fată care a fantasizat despre cariera sa încă din copilărie, a ars ulei la miezul nopții pentru a-și îndeplini visul, a petrecut o parte substanțială din veniturile părinților pentru educație, a rămas departe de familie pentru studii superioare, și-a completat universitatea cu distincție; a devenit brusc dependentă de ceilalți pentru a-și continua chiar cariera. Văzându-și visele care se termină în fum, suferă grave probleme psihologice, psihice și emoționale.

Cu toate că, guvernul nu se poate regăsi în mod direct. Dar este necesară stipularea deliberată pentru a păstra dreptul femeilor de a-și utiliza capacitățile pentru a unge mai eficient roțile economiei unei țări. Guvernul ar trebui să contureze legea care oferă relaxare vârstei femeilor, astfel încât acestea să se înscrie în sectorul public după ce își cresc copiii la vârsta școlară. În cadrul forumurilor publice și al discuțiilor sociale, este necesară creșterea gradului de conștientizare a comportamentului amalgamat în problemele interne. Deci, problemele interne și economice pot fi abordate frumos.

Advertisment
Advertisment