Economic

Fabrica Michelin își reia progresiv activitatea

A fost anunțat oficial faptul că fabrica producătoare de anvelope, Michelin, și-a reluat treptat activitatea, după ce în martie își oprise producția.

Advertisment
Advertisement

Săptămânile au trecut, iar economia României se află într-o situație critică. Firmele de toate dimensiunile se luptă din greu cu problemele aduse de această pandemie.

În luna martie, multe afaceri au fost nevoite să își închidă porțile, pentru siguranța angajaților. Printre acestea s-au numărat și fabrici mari, cu personal format din mii de oameni și producții extrem de costisitoare.

Advertisment

Michelin a anunțat că își reia progresiv activitatea

Pe data de 8 aprilie, a fost declarat faptul că Michelin reîncepe treptat activitatea la fabrica de cord metalic din Zalău. S-a confirmat că au fost implementate toate măsurile sanitare necesare, pentru ca nici un angajat să nu fie supus riscului. În acel moment uzina din aceeași localitate și cea de la Florești rămâneau încă închise.

Advertisment

Oficialii companiei au anunțat că de pe 21 aprilie și uzina producătoare de anvelope din Zalău își va redeschide porțile. Aceștia au spus că și acolo au fost asigurate mai întâi toate măsurile de protecție pentru personal. Reprezentanții au precizat că prioritară pentru ei este sănătatea și siguranța angajaților.

Dintre cele trei fabrici pe care compania le are în țară, doar cea de la Florești continuă să rămână închisă. Acolo vor fi desfășurate doar activități critice sau cele care au un program specific. Compania Michelin are mii de angajați în România. Astfel, peste 2000 de angajați au revenit săptămânile acestea la muncă.

Și producătorul auto Dacia și-a deschis treptat porțile

În mijlocul lunii martie, firma a trebuit să își oprească producția din cauza pandemiei de coronavirus. Compania a făcut un anunț prin care a spus că Uzina Mecanică și Șasiuri și Departamentul de Presaj își reiau progresiv activitatea pe 21 aprilie. Numărul de angajați prezenți va fi de 250 într-o singură echipă. La Prenaj vor fi 190 împărțiți în două echipe.

De asemenea, compania a anunțat angajații că Uzina Vehicule Dacia își va relua total activitatea începând cu 4 mai. Înainte ca aceștia să revină, au fost asigurate toate măsurile sanitare necesare. În timpul în care oamenii au fost nevoiți să stea acasă, ei au primit 85% din salariu.

Advertisment
Advertisment