Economic

Europa oferă 100 de miliarde de euro pentru firme

Firmele se zbat să supraviețuiască în această perioada de izolare în care nu reușesc să mai producă prea mult.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Perioada de criză provocată de pandemia de coronavirus duce la probleme serioase. Firmele încearcă să ia măsuri pentru a supraviețui și renunță astfel la angajați. Acest lucru ia amploare și în România.

100 de miliarde de euro de la Comisia Europeană

Comisia Europeană oferă o suma uriașă de bani pentru a veni în sprijinul statelor membre. Cele 100 de miliarde de euro vor fi utilizate pentru a ajuta firmele să supraviețuiască pe durata perioadei de pandemie.

Advertisment

Fermierii, pescarii, precum și persoanele cele mai defavorizate vor beneficia, de asemenea, de acest sprijin venit din partea Comisiei Europene.

Advertisment

Statele membre ale Uniunii Europene pot astfel să își sprijine întreprinderile. Drept urmare, acestea nu vor mai fi nevoite să își reducă din personal, iar angajații nu își vor pierde locurile de muncă.

Prin această decizie, Comisia Europeană elimină cerințele de cofinanțare a proiectelor de infrastructură. Astfel, statele membre pot folosi toate fondurile de care dispun pentru a depăși această criză medicală.

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a declarat că următorul buget multianual va fi un nou plan Marshall pentru Europa. Președinta a spus că face tot posibilul pentru a le permite firmelor să revină pe piață mai puternice și să ajute angajații să nu își piardă locurile de muncă.

Decizia vine după în urma acuzelor dure din partea Italiei și Spaniei. Cele două țări au reproșat Uniunii Europene că nu oferă destul suport pentru a trece peste această perioada de criză.

Mulți oameni rămân fără loc de muncă

Foarte multe afaceri s-au oprit din a genera profit sau, în cel mai bun caz, generează un profit mult redus. Astfel patronii sunt nevoiți să acopere cheltuielile fără a avea un venit de la firme.

În efortul de a își salva afacerile, patronii încearcă să reducă din cheltuieli. Astfel, aceștia aleg să ia decizii radicale, precum concedierea angajaților. Fără să plătească la fel de multe salarii, antreprenorii speră să depășească această situație.

Țări precum Marea Britanie, Germania și Danemarca au luat deja măsuri pentru a susține antreprenorii. Acestea sprijină financiar firmele pentru a depăși perioada de criză.

Advertisment
Advertisment