Economic

Economia Franței se confruntă cu probleme fără precedent

Franța tocmai încearcă să facă față unei scăderi drastice a economiei din cauza virusului gripal Covid-19.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Coronavirus nu doar că face victime umane, însă atacă sectoare mari de activitate. Fabricile și-au anulat activitatea, forța de muncă este trimisă acasă, granițele sunt închise. Toate acestea au dus la crearea unui dezechilibru uriaș între ceea ce poate fi produs și ceea ce societatea cere.

Scăderi enorme în economia Franței

Se pare că în ultimul timp țara care suferă scăderi drastice ale Produsului Intern Brut (PIB) este Franța. Banca centrală a Franței a confirmat o scădere cu aproximativ 6% sub nivelul normal al economiei țării.

Advertisment

Aceasta a continuat prin a declara faptul că sectoarele cele mai afectate de acest virus sunt comerțul, transporturile, construcțiile, restaurantele și industria hotelieră.

Advertisment

O astfel de criză a mai avut loc în cel de al doilea trimestru din anul 1968, când țara a fost acaparată de proteste și greve generale. Însă aceasta nu a fost la fel de drastică ca acum.

În momentul de față, o putere economică enormă a Europei se află în recesiune și se caută modalități urgente de a rezolva această situație.

Pe fundalul crizei pandemiei de Covid-19, Banca Franței a ajuns la concluzia că banii pe care statul îi folosește la fiecare două săptămâni pentru a ține economia stabilă, va avea consecințe grave în viitor.

Așadar, această stopare a activități din cauza epidemiei ar putea reduce economia anuală cu 1,5 puncte procentuale.

Guvernul încearcă să țină situația sub control

Guvernul Franței a luat decizia a de realiza un program pentru a putea oferi cât mai multor firme împrumuturi de la băncile comerciale.

Acest lucru ar putea ajuta deocamdată menținerea afacerilor pe linia de plutire, pentru a evita falimentul. Astfel, a pus la dispoziție un buget de 300 de miliarde de euro.

Franța este una dintre țările cu un număr uriaș de infectați de coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost confirmate peste 1 400 de decese de Covid-19. Totalul oamenilor care și-au pierdut viața este de 10 328, iar totalul celor afectați de epidemie este de 109 069.

Advertisment
Advertisment