Economic

Cum vor fi sprijinite economic hotelurile și restaurantele

Pandemia de Covid-19 a afectat serios sectorul economic. Industria ospitalității a fost una dintre cele mai puternic lovite de măsurile impuse în vederea încetinirii răspândirii coronavirusului.

Advertisment
Advertisement

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a explicat că Industria ospitalității are nevoie de sprijin financiar pentru a își putea reveni. El crede că în urma restricțiilor impuse, e necesar un ajutor pentru a se putea repune pe picioare.

Cum vor fi sprijinite firmele din domeniu

Acest sector este poate cel mai puternic afectat de măsurile impuse cu scopul limitării răspândirii coronavirusului. Virgil Popescu a declarat că turismul și HORECA au nevoie de un impuls. Oamenii trebuie să înțeleagă faptul că turiștii, atunci când merg în vacanță, trebuie să se simtă în siguranță la hotel.

Advertisment

El a informat că o parte din cele 750 de milioane de euro, bani europenei pentru IMM-uri, pot fi utilizați pentru a ajuta hotelurile și restaurantele. Banii ar urma să fie folosiți în vederea adaptării condițiilor de primire a turiștilor. Ministrul Economiei spune că va fi nevoie și de bani suplimentari.

Advertisment

Acesta a anunțat că redeschiderea hotelurile și a restaurantelor va avea loc în mod progresiv. Se va ține cont de impactul măsurilor inițiale de relaxare care vor intra în vigoare după încheierea stării de urgență.

Prim-ministrul Ludovic Orban a spus că hotelurile ar putea primi din nou turiști din dată de 15 mai. Raed Arafat e însă de părere că acest lucru nu va fi posibil.

Frica ar putea afecta grav turismul

Traian Badulescu, un important agent de turism, a explicat că frica diferențiază această criză de cele de pană acum. El crede ca dorința de a călători va exista întotdeauna, însă igiena și sănătatea vor fi puse mai bine în balanță de către turiști.

Acesta consideră că după trecerea pandemiei, vor apărea anumite proceduri pentru a reda încrederea oamenilor în serviciile turistice. În plus, toate regulile și măsurile de protecție ar trebuie serios promovate și tangibilizate.

Oamenii se vor interesa dacă destinația dispune de servicii medicale moderne. Vor ține cont, de asemenea, de cum au reacționat țările respective la această criză. El crede că distanțarea socială va rămâne, iar în turism va fi o schimbare uriașă, din moment ce reprezintă un fenomen de masă.

Advertisment
Advertisment