Economic

BCR anunță că românii vor lua mai uşor credite

BCR vine în sprijinul românilor și le oferă de dată aceasta o veste bună. Le oferă împrumuturi bancare în condiții avantajoase.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În ceea ce privește creditarea companiilor nefinanciare și a populației, băncile comerciale iau o decizie importantă. La baza acestei hotărâri stau pierderile survenite în urmă epidemiei cu coronavirus.

Băncile Comerciale se pregătesc să ia o decizie oficială

Până la finele primului trimestru din acest an, se vor schimbă standardele de creditare în cazul împrumuturilor de consum în beneficiul populației. Astfel, creditele se vor lua mult mai ușor iar condițiile impuse vor fi mult mai simplu de îndeplinit.

Advertisment

În comparație cu estimările făcute trimestrul trecut, se observă că instituțiile de credit nu au modificat în nici un fel condițiile de creditare a populației. Acest lucru este valabil atât pentru împrumuturile de consum cât și pentru cele imobiliare.

Advertisment

Standardele de creditare în ceea ce priveau împrumuturile companiilor în lunile trecute au fost ceva mai dure. Pentru perioada următoare se mențin standardele de creditare pentru împrumuturile destinate populației în ceea ce privește achiziția de locuințe și terenuri.

Totodată se observă o relaxare în cazul creditelor de consum, pentru a susține nevoile populației în această perioada extrem de dificilă.

Relaxare moderată în ceea ce privesc creditele de consum

Băncile vin în sprijinul populației oferind standarde de creditare ce înregistrează o cota moderată în primul trimestru al anului în curs. Se observă o evoluție generată de standardele de creditare aferente împrumuturilor pe termen scurt și lung.

Românii vor să ia mai multe credite pentru achiziția de locuințe și terenuri. Ei nu sunt la fel de interesați de creditele de consum Prin urmare, cererea pentru credite destinate achiziției de locuințe și terenuri a crescut remarcabil la finele anului trecut. În tot acest timp, solicitările pentru împrumuturi de consum acordate populației s-au redus.

Cererea de credite din partea companiilor nefinanciare a înregistrat o mare evoluție. Aceasta a fost influențată de cererea de credite pe termen lung din partea companiilor mici și mijlocii.

Băncile se așteaptă că în prima parte a acestui an, să se mențină la același nivel cererile pentru creditele imobiliare . De asemenea, se așteaptă o cerere moderată în ceea ce privesc împrumuturile de consum acordate populației. Instituțiile de credit estimează o creștere a cererii din partea firmelor în următoarea perioadă.

BNR ia aceste decizii în urma statisticilor efectuate în ultimele luni și a rezultatelor obținute. Persoanele care doresc sa ia credite de consum sunt întâmpinate cu condiții lejere și avantaje multiple.

Advertisment
Advertisment