Economic

Amânarea Ratelor este Posibilă în Anumite Circumstanțe

Ciolacu spune că se va da o lege care va permite amânarea plăților până în septembrie fără să se plătească dobânzi la dobânzi.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu atrage atenția cu un mesaj deosebit de important.

Începând cu săptămâna viitoare va apărea o lege în Parlament prin care oamenii au posibilitatea de a amâna ratele până în luna septembrie. Aceștia nu vor puși în situația de a plăti dobândă la dobândă.

Advertisment

Ordonanța guvernului facilitează amânarea ratelor

 

Advertisment

În perioada stării de urgență se oferă amânarea plăților ratelor bancare. Se prevede o recapitalizare a dobânzilor în perioada în care oamenii nu vor fi nevoiți să plătească ratele.

Multă lume a înțeles greșit. Nu este vorba despre dobândă la dobândă. Cine nu înțelege termenul de capitalizare a dobânzii însemnă că nu înțelege cum funcționează o piață financiară.

Plata ratelor se amână pentru 9 luni timp în care pierderile suferite se recuperează de la cei care își plătesc în continuare ratele. Așa este normal pentru că tot ceea ce pierd companiile va fi taxat și de alte costuri.

Se oferă mari avantaje creditorilor

 

În contextul epidemiei de coronavirus foarte multe fabrici și instituții s-au închis. Oamenii sunt foarte îngrijorați din cauza ratelor pe care trebuie să le plătească dacă nu mai au un loc de muncă.

Această lege vine în sprijinul lor pentru amânarea ratelor până la sfârșit de septembrie. Până atunci se speră că va trece toată această situație alarmantă produsă din cauza temutului virus.

Marcel Ciolacu asigura creditorii că nu se va plăti dobânda la dobânda. Încă nu se oferă detalii în privința proiectului dar liderul PSD dorește să analizeze foarte bine această situație.

Prin ordonanța de urgență vrea se dorește suspendarea ratelor la bănci fără că oamenii să fie puși să plătească dobânzi.

Marcel Ciolacu vrea să depună un proiect de lege în Parlament prin care să ofere nenumărate facilități creditorilor.

Prin măsurile luate vrea să sprijine toți oamenii care au rate în bănci.Începând cu luna martie se vor amâna contribuțiilor sociale din venituri dar și cele de asigurări sociale pentru 3 luni.

De asemenea, la cererea beneficiarilor se pot amâna chiar și plățile la utilități atât pentru persoanele fizice cât și pentru cele juridice. Acest lucru înseamnă că nu vor mai fi nevoiți să plătească apa, gazul, curentul, gunoiul și nici măcar telefonul sau internetul pentru 3 luni.

În această circumstanță după cele 3 luni, aceștia vor trebuie să achite sumele adunate în mod eșalonat timp de 12 luni.

Advertisment
Advertisment