Tehnologie

Oamenii dintr-un oraș european vor primi gratuit mașini electrice

În contextul în care se dorește tot mai mult reducerea poluării, autoritățile fac tot posibilul pentru a convinge lumea să folosească automobile electrice.

Reclama

Toate gospodăriile din orașul francez Appy vor primi gratuit mașini electrice, într-o inițiativă test. Proiectul este realizat de compania Renault. Astfel, fiecărei gospodării i se va oferi un automobil Zoe și o stație de încărcare pentru acasă.

Gospodăriile din Appy vor primi gratuit mașini electrice

Orașul respectiv este unul foarte mic, astfel că Renault va oferi 25 de automobile Zoe, care vor fi utilizate de locuitori în următorii trei ani. Localitatea este una izolată, însă mașinile au o autonomie de 390 de kilometri. Aceasta ar trebui să fie suficientă pentru a acoperi necesitățile oamenilor.

Reclama

vor primi gratuit mașini electrice

De asemenea, în oraș se va monta o stație de încărcare rapidă publică. Renault vrea să vadă ce se întâmplă într-o localitate în care lumea utilizează doar mașini electrice. „În cazul în care locuitorii unuia dintre cele mai izolate orașe din Franța se pot adapta la modul de viață electric, asta va arăta că toată lumea poate”, a declarat compania.

Modelul Zoe este un succes pe piața de automobile electrice

Automobilul respectiv este cel mai popular model de automobil electric din Europa, conform Bloomberg. În primele șase luni ale acestui an, compania a vândut 38.000 de unități. Astfel, a depășit modelele rivale precum Tesla Model 3, Nissan leaf sau Volkswagen e-Golf.

Achizițiile de mașini electrice au fost sprijinite și de stimulentele oferite în toată Europa pentru cei care aleg asemenea modele. În Germania, cumpărătorii de automobile electrice pot primi chiar și 9.000 de euro de la guvernul federal.

În plus, Germania va obliga toate benzinăriile să monteze stații de încărcare pentru astfel de vehicule. Premierul Angela Merkel a declarat anul trecut că scopul constă în instalarea a un milion de stații de încărcare în țară până în anul 2030. În luna martie a acestui an, în Germania erau 27 730 de stații de încărcare pentru vehiculele electrice.

TOP STIRI

Reclama
Tags
Close