Tehnologie

Naveta pentru vacanțe de lux în spațiu

VSS Unity este prima navetă Virgin Galactic pentru turiștii spațiali.

Virgin Galactic este compania lui Richard Branson, care are ca obiectiv organizarea de vacanțe de lux în spațiu. Aceasta a dezvăluit planurile pentru naveta VSS Unity, care va fi responsabilă de călătoriile în afara atmosferei Pământului.

Naveta va oferi vacanțe de lux în spațiu

Potrivit Virgin Galactic, naveta VSS Unity o să poată primi opt persoane. Șase dintre ele sunt turiști, iar celelalte două vor fi parte din echipaj. Cei doi piloți se vor afla în fața vehiculului, dar locurile lor nu sunt separate într-o cabină. Așadar, ei vor putea conversa direct cu cei care apelează la acest serviciu.

Înainte de călătorie, vor fi create costume de astronauți personalizate pentru clienți. Ele sunt realizate din Under Armour și ar trebui să ofere o experiență cât mai confortabilă. Tot Under Armour s-a ocupat și de aspectul scaunelor, care dispun de centuri de siguranță în cinci puncte.

Fiecare loc are două geamuri, unul lateral și unul în partea de sus, prin care se poate admira peisajul. Mai mult, fiecare geam dispune de câte o cameră foto/video. Aceste camere au rolul de a surprinde imagini și clipuri video în spațiu. La coborârea din aeronavă, la aterizare, turiștii primesc materiale pentru a le putea avea ca amintire.

Compania a conceput acest sistem astfel încât pasagerii să se poată bucura de experiență și să nu stea în permanență cu telefonul în mână pentru a fotografia. În spatele cabinei, există un perete ce servește drept oglindă.

Naveta pentru vacanțe de lux în spațiu

Compania oferă și călătorii cu scop științific

Virgin Galactic pregătește și o configurație cu trei locuri și un spațiu pentru echipament științific, pentru experimente în spațiu. Deoarece serviciul va fi o afacere ce va trebui să devină profitabilă, iar prețul unui bilet va fi de câteva sute de mii de dolari, sunt șanse ca pasagerii privați să nu fie foarte mulți.

Așadar, unele agenții și institute științifice vor putea utiliza Virgin Galactic pentru cercetare în spațiu. Naveta VSS Unity va fi atașată de un alt vehicul până când ajunge la o altitudine de lansare optimă. Odată lansată, naveta va da drumul la reactoare și va părăsi atmosfera.

Naveta va reveni cu geamurile spre planetă pe durata ieșirii din atmosfera și va rămâne în acest fel până la momentul intrării. La coborâre, clienții vor simți forțe care ating și 3,5G. Ecranele din interior vor afișa date despre fiecare pas al călătoriei.

sursă: TechCrunch
Tags
Close