Tehnologie

Google pregătește schimbări importante

Gigantul IT va aduce o serie de schimbări menite să îmbunătățească securitatea.

În contextul în care tot mai multe persoane lucrează de acasă în această perioadă, securitatea instrumentelor utilizate este mai importantă că niciodată. În acest sens, Google pregătește schimbări importante. Astfel, va fi introdusă o serie de funcții noi pentru îmbunătățirea siguranței utilizatorilor.

Google pregătește schimbări importante

Noile funcții vor fi implementate gamei de aplicații G Suite. Așadar, se urmărește consolidarea securității utilizatorilor Gmail, Meet și Chat. Prima schimbare este una vizuală, emblema organizației luând locul celei de Gmail.

Acest lucru e menit să le ofere utilizatorilor mai multă încredere, observând mult mai repede că mail-ul provine de la un expeditor legitim. În acest fel se încearcă împiedicarea atacurilor de tip phising, care folosesc numele cunoscutelor companii.

De asemenea, Google a anunțat versiunea de test pentru un alt standard la care a lucrat. Este vorba despre Brand Indicators for Message Identification (BIMI). Acesta va oferi posibilitatea organizațiilor să valideze proprietatea logo-urilor lor corporative și să le transmită în mod sigur către Google.

În momentul în care aceste mail-uri autentificate trec toate celelalte verificări, Gmail va începe să publice logo-ul în sloturile avatar aflate în interfața Gmail.

Îmbunătățiri serioase pentru Google Meet și Google Chat

Serviciul de videoconferințe Google Meet va beneficia, de asemenea, de o schimbare semnificativă. Este vorba despre o îmbunătățire a capacităților de securitate sub forma unei noi metode de control. Gazda va putea gestiona cine se poate alătura conferințelor și sub ce formă.

Persoanele neinvitate care au fost eliminate dintr-o conferință nu vor avea posibilitatea de a intra din nou, în cazul în care gazda nu îi reinvită. Totodată, utilizatorilor cărora li s-au refuzat cererile de întâlnire de mai multe ori, li se va bloca automat trimiterea altor solicitări.

În același timp, funcția chat ajută echipele să rămână eficiente, productive și să colaboreze eficient, de acasă, de la birou sau din altă parte. Așadar, sunt noi opțiuni menite să aducă mai multă siguranță conversațiilor de chat.

Printre acestea se numără verificarea link-urilor trimise în chat și atenționarea utilizatorilor în cazul în care este depistat ceva suspect. În plus, va fi posibilă și blocarea și raportarea camerelor de chat atunci când este găsit ceva suspect.

Tags
Close