Tehnologie

Google Maps devine o rețea de socializare

Celebra aplicație pentru șoferi va suferi o transformare total neașteptată.

Reclama

În ultimii ani, Google a încercat să cucerească și domeniul platformelor de socializare, însă eforturile au fost în zadar. Opțiunile precum Facebook, Instagram și Twitter au dus la închiderea Google+. Chiar și așa, compania nu se dă bătută. Aceasta vede acum o oportunitate de a transforma una dintre cele mai cunoscute aplicații ale sale într-o rețea de socializare.

Utilizatorii Google Maps au acum profiluri personale publice, acestea putând fi urmărite precum în cazul altor rețele de socializare.

Reclama

Celebra aplicație se transformă într-o rețea de socializare

Utilizatorii vor avea un profil ce poate fi urmărit și de către alte persoane. Acolo apare un buton de follow, pentru a vedea ceea ce publică prietenii sau persoanele care oferă recomandări pe Maps. În plus, se poate vedea întreg conținutul pe care l-au postat pe hărțile Google.

Astfel, vor apărea imagini din unele locuri celebre sau de la diverse restaurante vizitate, dar și diverse recenzii făcute de-a lungul timpului. Această transformare se bazează pe funcția de Ghiduri Locale, ce permite utilizatorilor să urmărească asemenea pagini.

Așadar, toți cei care dețin un cont Google pot avea un profil public pe aplicația Maps. Persoanele care doresc să aibă în continuare un profil privat, pot să restricționeze accesul altora la activitatea lor din aplicație.

Cei mai mulți utilizatori vor continua, probabil, să folosească Google Maps doar pentru a găsi diferite adrese sau pentru navigație. În plus, momentul acestei transformări nu este poate cel mai oportun, traficul fiind destul de limitat în contextul pandemiei de coronavirus. Totodată, multe locuri ce ar putea fi recomandate prin intermediul noilor funcții sunt acum închise.

Totuși, va fi interesant de observat cum va evolua aceasta funcționalitate în următoarea perioadă. Noua opțiune din Google Maps ar urma să apară în aplicația de pe smarthpone-uri în urma unei actualizări din Google Play și App Store.

sursă: go4it.ro

TOP STIRI

Reclama
Tags
Close