Tehnologie

Este TikTok periculoasă? Specialiștii în securitate au dat verdictul

Celebra aplicație ridică semne de întrebare în privința securității.

TikTok a fost interzisă în India, iar Statele Unite ale Americii sunt pe punctul de a lua aceeași măsură. Motivul este legat de faptul că platforma de socializare chineză ar reprezenta un pericol la adresa securității naționale. Specialiștii în securitate au dat însă verdictul în privința aplicației.

Se pare că TikTok nu colectează informații mai numeroase sau mai sensibile decât rețelele americane Facebook și Snapchat.

Specialiștii în securitate au dat verdictul

Potrivit experților, guvernul chinez nu poate folosi TikTok în vederea spionajului. Specialistul Baptiste Robert a explicat, pentru Newsweek, că, în prezent, aplicația nu are un comportoment suspect. De asemenea, aceasta colectează aceleași date ca și Facebook, Snapchat și Instagram.

„În forma curentă, TikTok nu face un transfer neautorizat de date neobișnuite”, a spus specialistul în securitate. Rețeaua de socializare transmite pachete de informații către servere la fiecare cinci minute. Aceste date sunt referitoare la dispozitivul utilizatorului, limba utilizată, regiunea și versiunea aplicației.

Astfel, expertul spune că este un comportament obișnuit pentru o aplicație de social media. Robert a aflat și că informațiile utilizatorilor americani, sunt, într-adevăr, găzduite pe servere din SUA. Un server de backup există în Singapore.

TikTok se aseamănă cu Facebook, la confidențialitate

Specialiștii au explicat faptul că aplicația din China este la fel de invazivă ca Facebook. De altfel, platforma lui Zuckerberg colectează o cantitate imensă de date despre utilizatorii săi și îi urmărește peste tot pe internet.

Platforma Tosdr.org evaluează politicile de confidențialitate ale marilor companii se le acordă un rating. Facebook a fost inclusă la Clasa E, aceasta reprezentând cea mai slabă clasă, conținând servicii ce trebuie evitate.

SUA vrea să interzică TikTok, în contextul în care între țara condusă de Trump și China a izbucnit un război comercial. Unele companii din superputerea Asiei, printre care se numără Huawei și ZTE, sunt pe lista neagră a Statelor Unite.

Tags
Close