Tehnologie

Cum poți încărca telefonul complet în doar 15 minute

Cu toate că există deja încărcarea rapidă la telefoane, tehnologia respectivă nu a atins performanță de a încarcă un dispozitiv până la 100% în doar 15 minute.

Qualcomm a introdus în urmă cu câțiva ani ultimul său standard semnificativ de încărcare rapidă, Quich Charge 4. Acesta avea și o variantă îmbunătățită, Quock Charge 4+. Chiar și așa, noua versiune, cu ajutorul căreia îți poți încărca telefonul complet în numai 15 minute, este cel mai important upgrade al companiei.

Qualcomm afirmă faptul că Quick Charge 5 este cu până la 70% mai eficient decât versiunea anterioară. Asta înseamnă că oferă o încărcare de până la patru ori mai rapidă.

Cum poți încărca telefonul complet în doar câteva minute

Compania respectivă a lansat Quick Charge 5, ultimul standard de încărcare rapidă al ei. Odată cu acesta, au venit unele promisiuni importante. Este vorba despre o putere de încărcare ce depășește 100 de wați pe un telefon.

Astfel, există posibilitatea de a încărca un device de la 0 la jumătate din autonomie în doar cinci minute. De asemenea, o încărcare completă ar dura 15 minute. Îmbunătățirea aceasta se bazează efectiv pe standardul existent de alimentare cu energie programabila (PD-PPS), de livrare a energiei USB.

El permite un control și mai ridicat asupra nivelurilor de tensiune și curent pe durata procesului de încărcare. Avantajul constă în faptul că Quick Charge 5 este, teoretic, universal. Așadar, orice încărcător USB PD-PPS ar trebui să poată încărca device-ul Quick Charge 5 cu o capacitate maximă.

O altă modificare esențială

Quick Charge 5 suportă acum sisteme de baterii 2S pentru două baterii cu fir conectate în serie. Acest lucru permite dublarea tensiunii de încărcare. Drept urmare, viteza de încărcare va fi mai mare, potrivit MacRumors.

În plus, este compatibil și cu accesoriile și dispozitivele de încărcare rapidă precedente, ce vor funcționa în continuare cu Quick Charge 5. Astfel, apare cel mai mare avantaj. El constă în faptul că noua versiune face parte din pachetul de componente Qualcomm.

Qualcomm este deja unul dintre cei mai importanți furnizori de procesoare și modemuri, iar numeroase firme utilizează soluțiile de alimentare pentru o compatibilitate simplă cu aceste produse existente. Așadar, Quick Charge 5 va începe să fie prezent pe foarte multe smartphone-uri, atunci când primele dispozitive vor începe să fie livrate.

Tags
Close