Tehnologie

Cine o să domine lupta 5G! Samsung va fi detronată

Chinezii câștigă teren atunci când vine vorba de 5G, în opinia analiștilor.

Tehnologia viitorului, 5G, va schimba total modul în care se mișcă lucrurile în aproape toate domeniile. Samsung a fost lider pe piața telefoanelor dotate cu această tehnologie, însă analiștii cred că gigantul sud-coreean nu o să mai domine lupta 5G. Aceste preconizări vin în ciuda faptului că Samsung a fost lider detașat în primul trimestru.

Cine o să domine lupta 5G

Sud-coreeni au fost fruntași în primul trimestru, întrucât s-au grăbit să lanseze telefoane echipate cu noua tehnologie. Acest lucru s-a întâmplat în ciuda faptului că noua generație de date mobile nu există încă la scară largă. Altfel spus, cu un smartphone Samsung 5G în țara noastră, ai acces la tehnologia respectivă numai în unele zone.

Potrivit analiștilor, Samsung va fi detronată până la sfârșitul acestui an. Huawei și Apple ar urma să îi ia fața companiei sud-coreene. Experții din cadrul Strategic Analatytics preconizează că Samsung va comercializa în jur de 41,5 milioane de telefoane 5G în acest an.

Totodată, firma de cercetare de piață TrenForce face estimări și mai pesimiste. Ultimul raport arată faptul că sud-coreenii vor vinde numai 29 de milioane de telefoane 5G până la finalul anului.

Analiștii sunt de părere că Huawei recuperează teren și că va fi lider pe piața de smartphone-uri 5G la sfârșitul lui 2020. Se aproximează că vor fi vândute 74 de milioane de asemenea modele de la firma chineză. De asemenea, Apple ar fi pe locul secund, cu 70 de milioane de unități vândute.

Situație incertă la Apple

În mod normal, Apple vine cu noile modele în luna septembrie. Așa ar trebui să se întâmple și cu iPhone 12. Toți specialiștii sunt de părere că noul model va fi dotat cu 5G, însă compania americană nu a spus nimic oficial până în prezent.

Există și posibilitatea că Apple să depășească Huawei și să încheie anul cu cele mai multe modele 5G vândute, deși Samsung și Huawei au deja astfel de telefoane lansate.

Tags
Close