Politică

Băsescu vrea să se treacă la învățământul online

Ca urmare a pandemiei de coronavirus, Traian Băsescu vrea să se treacă la învățământul online. Acesta e convins că doar așa copiii vor fi în siguranță.

În timp ce autoritățile nu se hotărăsc cum și când va începe școala, Traian Băsescu vine cu soluția. Fostul președinte al României vrea să se treacă la învățământul online.

Băsescu vrea să se treacă la învățământul online

Cea mai bună variantă pentru ca cei mici să poată învăța fără riscul de a se îmbolnăvi ar fi să se treacă la învățământul online. De această părere e Traian Băsescu. Acesta spune că doar în acest fel copiii vor fi feriți de boală. “Sunt câteva puncte care nu pot fi evitate. Clasele I-IV nu pot face învăţământ la distanţă. Nu poţi să-l înveţi pe copil să facă bastonaşe de la distanţă. Clase mici de 10 copii, desfăşurarea învăţământului primar să aibă prioritate”, a declarat fostul preşedinte la Digi24.

Elevii ar fi bine să meargă o dată, de două ori la școală

În plus, Traian Băsescu a afirmat că este de acord cu ideea introducerii învăţământului la distanţă. În acest fel, copiii ar putea să ajungă la școală o dată sau de două ori. Pe de altă parte, Băsescu spune că Guvernul este direct răspunzător și trebuie să asigure tuturor copiilor calculatoare sau tablete.  “Trebuie să trecem la învăţământul la distanţă cel puţin anul acesta. Nu o să mă convingă nimeni că acest virus va fi lichitat pentru ca toţi copiii să fie în siguranţă”, a susținut Traian Băsescu.

Trebuie să se facă și o restructurare a curiculei

Nu în ultimul rând, Traian Băsescu declară că e foarte important ca Ministerul Educației să facă o restructurare a curiculei: “Copiii nu vor mai fi obligaţi să înveţe păpădia şi salata. Ministerul va trebui să facă o restructurare. Nu poţi să ţii copilul mai mult de 3-4 ore pe zi în faţa calcualtorului. Păpădia şi salata, deschide copilul calculatorul şi citeşte pe google de ce suflă în păpădie. Văd o soluţie de reformare a învăţământului prin introducerea învăţământului online. Cheia este voinţa de a accepta reforma curiculară”.

 

 

Tags
Close