Tehnologie

YouTube Lucrează la o Nouă Aplicație Care ar Putea Detrona TikTok

Dacă există un competitor demn pentru TikTok, acela ar putea fi YouTube. Conform surselor, aceștia lucrează la un nou feature care ar putea rivaliza cu celebra aplicație de social media. 

Advertisment
Advertisement
efume.ro

TikTok a ajuns recent la fabulosul număr de 41 de milioane de utilizatori activi zilnic, în afara Chinei. Cu toate acestea, platforma de social media ar putea fi dată uitării mai curând decât se aștepta.

YouTube lucrează în prezent la un nou feature care ar putea deveni principalul rival al TikTok. Acesta se numește Shorts și va fi integrată în aplicația mobilă YouTube. Așadar, nu discutăm despre un serviciu independent.

Advertisment

Cum va arăta Shorts

În principiu, popularitatea TikTok a crescut datorită filmulețelor Lip synk. Practic, utilizatorii se filmează în timp ce imită diferite sunete populare.

Advertisment

Pentru a putea rivaliza cu aceștia, YouTube vrea să se folosească de librăria sa extinsă de muzică licențiată. Pe scurt, cel mai probabil, Shorts va permite utilizatorilor să se filmeze făcând playback pe piesele lor preferate.

Dacă aceasta va avea sau nu succes, acest lucru rămâne de văzut. Cert este că mai multe companii au încercat, fără succes, să detroneze TikTok.

TikTok rămâne pe poziții

China este cu siguranță recunoscută pentru lipsa de originalitate în multe domenii. Totuși, în timp ce majoritatea producției se bazează pe imitații, TikTok a reușit să aducă un concept nou în social media.

De-a lungul timpului, mai mule companii au lansat servicii similare, în speranța că ar putea prelua o parte din utilizatorii TikTok. Facebook a lansat aplicația Lasso, Instagram și Snapchat au încercat să introducă feature-uri similare. Niciuna însă nu a avut succes.

Doar în ultimele 12 luni, TikTok a fost descărcat de peste 842 de milioane de ori din AppStore și Google Play.

Totuși, este posibil ca gigantul video YouTube, să realizeze acest lucru. Google plănuiește lansarea acestui serviciu până la finalul anului 2020.

Advertisment
Advertisment