Tehnologie

YouTube Anunță Reducerea Calității Streaming-ului

În perioada de izolare tot mai multe persoane folosesc aplicația You Tube ceea ce duce la suprasolicitarea internetului

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Cu doar 2 zile în urmă platforma YouTube a luat decizia de a reduce calitatea treaming-ului în toată Europa. Toți cei care lucrează de acasă folosesc în mod regulat această platforma. La un nivel atât de mare de solicitare a înregistrărilor video trebuie luate anumite măsuri.

Netfix urmat de You Tube în decizie de a preveni blocarea internetului

 

Advertisment

Netflix a fost prima companie care a luat această decizie. YouTube a preluat ideea și a decis că este cel mai bine pentru această perioada să se reducă calitatea înregistrărilor video.

Advertisment

În acest fel utilizatorii de pe întreg teritoriul Europei vor ajuta în mod indirect la prevenire blocării rețelei de internet. Tot mai multe persoane recurg la înregistrări video atât în interes profesional cât și personal. De aici provine traficul de date deosebit de mărit.

Breton a fost cel care inițial a avut această idșe. Apoi a discutat amănunțit cu directorul executiv de la Alphabet, Sundar Pichai, şi cu Susan Wojcicki, reprezentantul YouTube.

Decizie luată în faza incipientă reușită sigură

 

S-a observat până în prezent un volum destul de crescut de utilizare a internetului. Prin urmare s-a luat decizia de a acționa acum până ce nu se agravează situația.

S-a redus foarte mult presiunea exercitată asupra sistemului astfel încât internetul poate fi utilizat la nivel european fără să fie suprasolicitat.

Compania You Tube a decis modificarea temporară a traficului de pe teritoriul Uniunii Europene. În acest fel, s-a optat pentru un nivel standard, care să fie de folos utilizatorilor.

Chiar dacă conținutul video de calitate standard nu este la fel de clar ca și cel HD acesta poate fi utilizat la scară largă.

Desigur că înregistrările video nu vor avea la fel de multe detalii grafice însă acest aspect este minor. Având în vedere situația critică în care se află România, faptul că se poate folosi internetul la nivel European este cel mai important.

Datorită creșterii zilnice a traficului de date situația poate scăpa de sub control. De aceea trebuie evitată suprasolicitarea internetului. În caz contrar toți utilizatorii vor avea de suferit. În urma decizie luate You Tube ajută utilizatorii sa folosească internetul în mod eficient fără a aduce daune.

Advertisment
Advertisment