Tehnologie

WhatsApp Limitează Redistribuirea Mesajelor

Dacă te-ai obișnuit să retrimiți mesajele de pe WhatsApp la sute de persoane, dezobișnuiește-te! WhatsApp a limitat forward-ul la o singură persoană.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Cum noul coronavirus se răspândește rapid în lume, așa și veștile sunt trimise la milioane de persoane odată. Mesajele de pe platformele de social media pot fi urmărite destul de ușor până la sursă.

Totuși, când vine vorba despre aplicațiile de mesaje end-to-end, acestea sunt de cele mai multe ori criptate. Astfel, este greu de știut cine a lansat pentru prima dată informația. WhatsApp este una dintre aceste platforme, însă a luat măsuri de prevenție a știrilor false.

Advertisment

Forward la o singură persoană

Pentru a limita distribuirea de fake news, WhatsApp a limitat redistribuirea la un singur chat, pe rând. Totuși, această limita este activată doar atunci când mesajul a fost redistribuit de 5 ori (în total).

Advertisment

Pentru că securitatea datelor este o problemă, trebuie să știi că WhatsApp nu va avea acces la informația din mesaj. Aceștia criptează absolut toate mesajele, iar decriptarea se poate face doar pe telefoanele utilizatorilor.

WhatsApp va putea totuși calcula numărul de forward-uri, în funcție de metadata. Acestea fiind spuse, nu trebuie să îți faci griji cu privire la confidențialitate. Mesajele distribuite pe WhatsApp pot fi citite doar de cei cărora le sunt trimise.

Fake News reprezintă principala pronblemă

Într-o postare a celor de la WhatsApp, aceștia au relatat faptul că măsura vine după ce în ultima vreme au înregistrat un număr mare de reditribuiri ale mesajelor, care ar putea alimenta informațiile false din societate. Mai mult decât atât, spun ei, „platfoma noastră trebuie să rămână un spațiu al discuțiilor personale”.

Problema fake news nu este deloc izolată la platformele de messaging. Informația falsă se răspândește cu rapiditate pe toate platformele sociale și poate genera probleme foarte mari.

Nu doar că dezinformarea generează haos, dar poate conduce la pierderi materiale sau la destabilizarea economiei. În acest sens, toate marile companii de social media au luat măsuri pentru a stopa acest fenomen.

Advertisment
Advertisment