Tehnologie

Unde se Află Motocicletele Electrice în 2020 și Încotro se Îndreaptă?

Auzim în fiecare zi despre noi modele de mașini electrice proiectate sau care urmează să intre în producție. Dar ce se întâmplă cu motocicletele?

Advertisment
Advertisement
efume.ro

De curând, Dacia a anunțat primul model 100% electric care va fi disponibil din 2021. De asemenea, Tesla a livrat 1 milion de unități. Dar când vine vorba despre motocicletele electrice, veștile despre acestea nu sunt tocmai foarte des întâlnite.

Vremea motoarelor cu combustie nu a trecut… încă

Motoarele tradiționale au extrem de mulți fani în rândul motocicliștilor. În primul rând, datorită sunetului care oferă motocicliștilor o experiență unică… Apoi, sunt mult mai accesibile, iar asta le face foarte populare.

Advertisment

Cu aceste două argumente în minte, putem afirma cu siguranță că trecerea la motociclete electrice va mai necesita mult timp.

Advertisment

Motocicletele electrice azi

Lumea motocicletelor electrice, deși mai puțin populară, este extrem de interesantă și se află într-o continuă dezvoltare. Pe lângă companiile existente, foarte multe start-up-uri apar în speranța de a cuceri această piață.

Cu toate acestea, focusul prezent se îndreaptă în special către dezvoltarea tehnologiei pentru bicicletele electrice. Aceste surori mai mici ale motocicletelor sunt practic prototipuri menite să testeze tehnologia, dar și reacția clienților.

În Japonia, Honda, Kawasaki, Suzuki și Yamaha s-au aliat pentru a dezvolta o nouă tehnologie de baterii înlocuibile. În Statele Unite, Harley-Davidson a lansat deja un prototip de motocicletă electrică.

În plus, zeci de modele de scutere, mopede și motociclete electrice fabricate în China apar peste noapte. Deși ar putea părea că acestea nu contribuie la evoluția tehnologiei, în realitate, ele joacă un rol foarte important. Majoritatea domeniilor își externalizează procesul de fabricare către companii din China.

Merită o motocicletă electrică în acest moment?

Este greu de spus dacă merită sau nu… cu siguranță acestea pot fi mai benefice pentru mediul înconjurător. Cu toate acestea, având în vedere faptul că tehnologia se află abia la început de drum, există loc de îmbunătățire.

Motocicletele electrice devin tot mai bune pe zi ce trece. Chiar dacă majoritatea motocicliștilor preferă acum un motor cu combustie internă, acest lucru nu înseamnă că lucrurile nu se vor schimba în viitor. Cel mai probabil, acel moment va veni atunci când încărcarea bateriilor se va efectua extrem de rapid.

Dacă, totuși, preferi să te alături curentului eco-friendly, fă bine research-ul înainte de a te îndrepta către un model anume. În plus, dacă vrei sfatul nostru, ai putea încerca pentru început un scuter electric. Este mai ieftin decât o motocicletă, iar tu vei putea testa tehnologia. Dacă îți place, poți trece la categoria următoare. Dacă nu, vei putea vinde scuterul relativ ușor.

 

Advertisment
Advertisment