Tehnologie

Un Vehicul Robotizat 5G Identifică Persoane, Verifică Temperatura Corpului și Face Livrări

În timp ce lumea se confruntă cu problemele carantinei, un campus din China folosește vehicule robotizate pentru a combate noul coronavirus.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În timp ce mai toate campusurile universitare din Europa se află în carantină, China apelează la tehnologie pentru a combate COVID-19. Săptămâna aceasta, Institutul de Tehnologie din Beijing a introdus un vehicul robotizat 5G care monitorizează toată activitatea din campus.

Vehiculul este utilizat pentru livrări

Vehiculul robotizat 5G este ultima noutate în materie de tehnologie, folosit în China pentru combaterea noului coronavirus. Acesta este controlat de la distanță de către un operator și ajută în evaluarea stării de sănătate a celor din campus.

Advertisment

În plus, conform datelor, cei din institut îl folosesc de asemenea pentru livrarea coletelor în siguranță. Acesta este suficient de mare pentru a putea transporta mai multe pachete, dar prea mic pentru transportul uman.

Advertisment

În plus, acesta are capacitatea de a deschide ușile dulapurilor de depozitare, pentru ca studenții să își poată ridica manual coletele.

Acesta folosește tehnologia de recunoaștere facială

Se pare că cei din China sunt cu un pas înainte în ceea ce privește tehnologia. Vehiculul lor este dotat cu o cameră care se rotește și folosește tehnologia AI pentru recunoașterea facială.

De asemenea, senzorii de pe aceasta pot detecta temperatura corpului celor identificați. Astfel, dacă aceștia prezintă semne de febră autoritățile le pot solicita să intre în carantină.

Pe lângă controlul remote  prin tehnologia 5G, vehiculul are integrat și un display. În acest fel, aceasta poate fi parcată, iar un agent de securitate o poate utiliza pentru identificarea persoanelor suspecte de COVID-19.

Vehiculele robotizate 5G nu sunt o premieră în China

Aceasta nu este prima dată când China folosește un vehicul robotizat 5G pentru combaterea coronavirusului. În Ianuarie, ZTE a lansat un sistem remote 5G pentru diagnosticarea și tratarea COVID-19.

Acest sistem i-a ajutat pe experții din Chengdu și din Wuhan să acorde sprijin medical persoanelor din aceste localități.

În plus, China este în prezent unul dintre liderii mondiali în privința tehnologiei 5G. Aceștia au acoperire națională în peste 50 de orașe, încă din 2019 și fac promisiuni că până la finalul anului 2020 vor cuprinde toate cele 300 de orașe, la nivel de prefectură.

Advertisment
Advertisment