Tehnologie

Un proiect revoluționar atrage atenția tuturor

A apărut robotul care igienizează spitalele și îndepărtează bacteriile și virusurile cu ajutorul radiațiilor.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Laboratorul de cercetare Modulab din București își merită toată laudele pentru această inovație. Cercetătorii din cadrul acestui laborator au reușit să creeze primul prototip funcțional de robot autonom care curăță  și igienizează.

Un robot modern care curăță spitalul prin intermediul radiațiilor

Acest robot este extrem de important în special în contextul îmbolnăvirilor în masă a epidemiei de coronavirus. Acum procesul de dezinfectare al suprafețelor se va desfășura mult mai facil iar spitalele vor fi corect igienizate.

Advertisment

Cu ajutorul radiațiilor UV-C agenții patogeni se vor distruge cu desăvârșire. Acest nou robot lupta eficient împotriva combaterii noului coronavirus.

Advertisment

Robotul se activează singur fără contact, doar cu ajutorul radiației UV-C. Acest nou robot de dezinfecție are  tuburi fluorescente UV-C de mare intensitate ceea ce îl ajută să distrugă  orice virusuri, bacterii sau fungi. Radiațiilor ultraviolete acționează rapid asupra ADN-ului și ARN-ului acestora.

Un pas înainte în procesul de dezinfecție din spitale

Fondatorul Modulab, a reușit să producă un prototip extrem de eficient. Acesta a fost atent testat și se dovedește a fi foarte eficace. Dacă există persoane doritoare să investească în acest produs, robotul va fi realizat în scurt timp. Cercetătorii susțin că echipa este pregătită să producă robotul dacă există cereri

Echipa a dat dovadă de un înalt grad de profesionalism și pune la dispoziție prototipul în timp record. Specialiștii în domeniu au ales o platformă robotică autonomă de transport prevăzută pentru depozite inteligente.

Un robot inteligent este de mare valoare în acest context în care epidemia începe să prindă amploare. Această mașinărie poate evita obstacolele și navighează pe orice suprafață fără să fie operat în nici un fel.

Este vorba despre un robot fără contact proiectat de echipa Modulab. Acesta contribuie în mod eficient în încercarea de a limita efectele răspândirii noului coronavirus. Robotul poate fi un element vital ce poate opri epidemia. Un ajutor la nivel global de care are nevoie omenirea în situația de față.

Tehnologia folosită de robot poate combate bacteriile, virusurile și alți patogeni. Robotul autonom de dezinfecție „Matei Balș”, poate distruge 99,99% dintre bacterii. Acesta acționează prin puterea cu care lumina se propagă. Cu cât aceste unde sunt mai aproape de sursa infecției, cu atât este mai mare puterea de a combate bacteriile.

Advertisment
Advertisment