Tehnologie

TikTok, Aplicație De Tip Spyware?

Aflat Miercuri la o conferință în Silicone Valley, CEO-ul Reddit, Steve Huffman, a comentat despre aplicația mobilă TikTok, referindu-se la aceasta drept o aplicație „fundamental parazită” care în permanență ascultă la ceea ce se discută în jurul său.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Acesta a îndemnat oamenii prezenți la conferință să evite instalarea unei asemenea aplicații. El a nunmit-o „de tip spyware” în telefon, întrucât expunerea este mult prea mare.

Ipoteza este susținută de experți din comunitatea online

Huffman nu este cu siguranță nici prima, și nici ultima persoană care a acuzat compania TikTok cu privire la aceste aspecte.

Advertisment

Într-un interviu acordat BBC, Sheryl Sandberg, COO al Facebook, își exprima îngrijorările privind compania din spatele TikTok. „Având în vedere că este o companie din China, dacă oamenii sunt îngrijorați cu privire la securitatea datelor, cred că există mult mai multe motive pentru a fi îngrijorați aici”.

Advertisment

Răspunsul oficialilor de la TikTok

Un oficial a răspuns astăzi acestor acuzații, evidențiind faptul că afirmațiile lui Huffman nu au niciun fundament și nici nu pot fi probate.

De asemenea, în luna Noiembrie a anului trecut, managerul general pentru Statele Unite al aplicației TikTok, Vanessa Pappas, anunța faptul că gigantul social media și-a luat angajamentul de a prioritiza securitatea datelor, dar și cea cibernetică.

Ce este TikTok

TikTok este una dintre cele mai populare aplicații în rândul adolescenților din întreaga lume. Modul de abordare presupune distribuirea unor videoclipuri scurte. În realitate, aceasta funcționează ca o platformă de social media.

Foarte mulți influenceri din România au reușit să se dezvolte într-un timp extrem de scurt pe această platformă. Unii dintre aceștia câștigă lunar mii de euro de pe urma filmulețelor distribuite pe platformă.

Principalul motiv de îngrijorare al comunității internaționale online îl reprezintă faptul că aplicația este deținută de o companie chineză. În general, asupra acesotra este foarte dificil să existe control și transparență la nivel internațional.

TikTok are peste 1.5 miliarde de descărcări în prezent, iar popularitatea acestei aplicații este încă în creștere.

Advertisment
Advertisment