Tehnologie

Tesla Construiește Ventilatoare Pentru Criza de COVID-19 Folosind Componente de pe Model 3

Tesla folosește piese de pe Model 3 pentru a construi ventilatoarele atât de necesare în lupta împotriva noului coronavirus.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Ventilatoarele sunt poate cel mai important dispozitiv medical în lupta împotriva COVID-19. Aceste echipamente sunt vitale pentru menținerea în viată a pacienților infectați.

Totuși, odată cu răspândirea pandemiei, spitalele din întreaga lume raportează lipsa acestora. Din fericire, vestea bună în această perioadă vine chiar de la Elnon Musk.

Advertisment

Piese Tesla pe ventilatoarele medicale

Tesla a făcut public un nou prototip de ventilator medical, construit cu piese de pe autoturismul Tesla Model 3. Gigantul condus de Elon Musk va folosi mega-fabrica din New York pentru a produce astfel de dispozitive.

Advertisment

Conform celor de la Tesla, „cea mai mare parte a ventilatorului este formată din piese de mașină”. Într-un video de 4 minute postat pe YouTube, se poate distinge clar cum ecranul de pe Model 3 este folosit pe post de touchscreen pentru ventilatoarele medicale.

În plus, sistemul infotaiment de pe Tesla pare a fi principalul sistem de operare folosit pentru aceste dispozitive.

Marile companii își unesc forțele împotriva noului coronavirus

Tesla este doar una dintre companiile care s-au implicat în astfel de proiecte de dezvoltare. Printre alte companii, giganți din domeniul tehnologiei precum Dyson, GM sau MIT au anunțat de asemenea că vor demara proiecte care să ajute în lipsa ventilatoarelor medicale.

Cu toate acestea, orice echipament medical va trebui să treacă prin inspecții amănunțite înainte de a fi aprobat. Astfel, nu este cert în ce măsură vor pitea fi utilizate, chiar și în cazul în care proiectele vor fi finalitate anul acesta.

Advertisment
Advertisment