Tehnologie

Telefonale Dezinfectate Corect Înlătură Microbii

Câteva sfaturi de la specialistul în boli infecțioase McMillan care va ajută să îndepărtați toate bacteriile în eficient.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Foarte mulți oameni se întreabă cât de des trebuie dezinfectat telefonul în această perioada de coronavirus. În plină epidemie este extrem de important să ne ferim de infecții și să ținem la distanță bacteriile.

Toate țările sunt grav afectate de această bacterie ucigașă care a luat viețile a mii și mii de oameni. Într-o era modernă telefoanele sunt parte din viață noastră a tuturor.

Advertisment

Profesorul Nigel McMillan, de la Universitatea Griffith vine în sprijinul populației cu informații extrem de folositoare

În această perioadă în care oamenii ies din casă cu măști și mănuși este necesar să va spălați de foarte multe ori pe mâini.

Advertisment

De asemenea, trebuie să aveți grijă și de igiena telefonului. Pentru mâini se folosește gel dezinfectant sau spirt. Însă țineți cont că pe telefon bacteriile pot să rămână mult și bine dacă nu îl dezinfectați în mod corespunzător.

Virusul poate rezista chiar și câteva zile pe suprafețele de metal și sticlă. Acestea sunt materialele de baza din care sunt făcute telefoanele.

Toți microbii care îi aveți în mână printr-o simplă atingere îi transferați rapid pe telefon. McMillan susține faptul că este imperativ necesar să dezinfectați telefonul de câteva ori pe zi, pentru a fi siguri că îndepărtați toți microbii.

Igiena telefonului extrem de importantă

Medicul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balș„ face apel la toți oamenii să își curețe telefonul mobilori de câte ori este nevoie. Prin intermediul telefonului virusul se poate transmite cel mai ușor.

Telefonul este atins de obraz iar în timp ce vorbim se află în apropierea nasului și a ochilor. De aceea este necesar să îl curățați ori de câte ori luați ceva în mâna sau atingeți ceva.

În această perioadă în care virusul face ravagii la nivelul întregii țări este foarte important să acordați atenția binemeritată acestui aspect. Mai ales în special în perioada de izolare, când telefonul este un dispozitiv extrem de folosit. Partea proastă este că pe suprafață telefonului virușii rămân activi pentru mult timp.

Dezinfectați telefonul cu soluții speciale pentru a fi siguri că este bine curățat iar sănătatea dumneavoastră nu se află în pericol. Doctorul Cercel spune că microbii de pe telefon pot duce la infecții foarte grave și nu este deloc de glumit atunci când sănătatea dumneavoastră este în joc.

Țineți cont de aceste reguli și luați în considerare sfaturile oferite de către specialiștii din sistemul medical. Cu cât sunteți mai bine informați cu atât sunteți mai bine protejați,

Advertisment
Advertisment