Tehnologie

Tehnologii moderne prin care pot fi supravegheați angajații

Munca de acasă poate fi atent monitorizată prin intermediul noilor tehnologii și oferă reale beneficii angajatorilor.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În contextul epidemiei de coronavirus tot mai multe persoane au optat pentru munca de acasă. În acest fel, angajații își pot desfășura activitatea la distanță pentru a-și proteja cât mai bine sănătatea.

Angajatorii care nu au încredere deplină că angajații își vor face treaba așa cum trebuie iau măsuri imediate. Tehnologia de ultimă generație vă ajută să îi monitorizați corect. Aveți  la dispoziție o serie de tehnici care  ajută la supravegherea angajaților în mod cât mai eficient.

Advertisment

Supravegherea angajaților este susținută de cadru legal

Nu pentru toate companiile munca la distanță reprezintă cea mai bună opțiune. Mulți angajatori consideră că angajații nu vor fi la fel de productivi pentru că nu toți își pot gestiona timpul în mod util dacă lucrează de acasă.

Advertisment

Odinioară la  birou era suspect ca șefii să supravegheze desktopul celor de la birou.  În plină criză de coronavirus aceasta reprezintă cea mai benefică variantă. Dacă instalați un software pe calculator îi veți putea supraveghea liniștiți de la distanță.

Legea permite angajaților să își monitorizeze atent angajații, în situații de urgență pentru a fi siguri că lucrurile decurg așa cum își doresc. Un exemplu concludent este faptul că o companie americană, a luat măsuri drastice pentru supravegherea angajaților. Prin intermediul unor programe moderne aceștia pot monitoriza chiar și tastelor acționate sau site-urile care sunt urmărite.

Compania americană supraveghea îndeaproape angajații. La fiecare 10 minute le cerea un screenshot al ecranului. Aceștia le interziceau să între pe alte site-uri decât pe cele care se leagă direct de sarcinile de bază care le aveau de îndeplinit.

Software-uri moderne deosebit de eficiente

Software-urile care permit companiilor să supravegheze atent angajații, sunt InterGuard, Time Doctor, Teramind, VeriClock, innerActiv, ActivTrak sau Hubstaff.

Având în vedere că foarte multe persoane care lucrează de acasă utilizează software-uri cererile sunt în continuă creștere în ultima perioadă. Modalitățile în care se pot utiliza aceste programe sunt diferite.

InterGuard trimite notificări angajatorilor ori de câte ori se observă că angajații desfășoară diverse activități care nu au legătură cu serviciul.

Alți angajatori iau diferite măsuri de  supraveghere. Aceștia vor să fie conectați printr-un apel video cu angajații pe tot intervalul orar în care angajații trebuie să își desfășoară activitatea. Mulți dintre ei au recurs la această metodă. Motivul care sta la baza deciziei lor este de a avea certitudinea că angajații își duc la bun sfârșit task-urile zilnice pe care le au.

Advertisment
Advertisment