Tehnologie

Statul în casă echivalează cu mai mult timp pentru internet

În perioada de criză provocată de epidemia de coronavirus a crescut vânzările la laptopuri și console de jocuri

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Având în vedere că România se află într-o situație extrem de dificilă cei mai mulți angajați au optat pentru munca de acasă. În acest sens, a fost nevoie ca o parte din ei să își achiziționeze un laptop pentru ca acest lucru să fie posibil. Tot mai mulți copii se joacă pe console și folosesc internetul când se plictisesc de stat în casă.

Netfix si HBO cele mai frecventate platforme de filme

În general, după ce părinții își termină treaba pe laptop au netul la dispoziție. Aceștia își iau doza de divertisment din filmele apărute pe Netfix sau HBO. În această perioada traficul crește în mod constant pentru că foarte multă lume navighează pe diferite platforme. Aceasta este singura modalitate de relaxare care le-a mai rămas.

Advertisment

Tot mai multe persoane plătesc facturi online, în timp ce companiile achiziționează un număr mare de laptopuri pentru a le permite angajaților să lucreze de acasă.

Advertisment

Se monitorizează atent rețelele de internet pentru ca toată lumea să beneficieze de o bună viteză. Acest lucru este posibil datorită infrastructurii mai noi de comunicații. Așa se explică faptul că rezistă foarte bine chiar și unui trafic mărit.

Telekom România, va oferă cel mai rapid Internet din toată Europa. RCS-RDS, Telekom, UPC și AKTA merită toată laudele pentru că au făcut acest lucru posibil.

Trafic tot mai mare pe rețeaua UPC care face parte din grupul Vodafone

Munca de acasă se desfășoară relativ în aceeași perioadă de timp ceea ce înseamnă că rețelele de Internet se supra aglomerează.

În plus, tot mai multe persoane sunt preocupate să vadă filme online în timp ce copiii se joacă online. Datorită acestui lucru se observă o creștere semnificativă cu 49% pentru upload și cu 22% pentru download. În ceea ce privește platforma Netfix s-au înregistrat creșteri de trafic de până la 40%.

În plus, oamenii vorbesc mai mult la telefon acum că nu mai au voie să se mai întâlnească cu prieteni sau rude. Mai mult decât atât, ei țin legătura cu persoanele aflate în străinătate pentru a vedea care este starea lor de sănătate.

Așadar și traficul pe mobil a crescut simțitor înregistrându-se o creștere de 20% pe traficul național de voce.  Crește semnificativ și traficul internațional de voce, având o majorare de 30%.. Și cei care folosesc datele mobile au mărit creșterea cu 3%.

Se așteaptă creșteri de trafic și în următoarea perioada având în vedere faptul că suntem puși cu toții în situația de auto izolare.

Advertisment
Advertisment