Tehnologie

SpaceX va lansa rachete de pe apă, pentru călătorii către Marte

După lansarea istorică a navei Crew Dragon, SpaceX vrea să lanseze rachete de pe apă.

SpaceX, compania de rachete spatiale a lui Elon Musk, a dovedit în ultimii ani că există un interes ridicat pentru explorarea spațiului. După crearea de rachete reutilizabile ce aterizează singure, compania a lansat de curând prima navă privată către Stația Spațială Internațională.

SpaceX va lansa rachete de pe apă

De aceasta dată, compania plănuiește să realizeze călătoria interplanetară. Astfel, proiectul Starship este deja dezvoltat pentru a realiza acest obiectiv. Potrivit ultimelor informații confirmate de Elon Musk, rachetele vor fi lansate de pe apă.

Compania a publicat un anunț de angajare pentru un inginer care să ajute la crearea unor construcții pe apă. Elon Musk a explicat că plănuiește construirea de porturi „spațiale” ce să lanseze rachete către Lună, Marte și chiar și între destinații de pe Pământ.

SpaceX poate face rachetele să aterizeze vertical pe orice suprafață, dar probabil că în apă sunt evitate riscurile de a pune viețile altor persoane în pericol, în caz de accident. Crearea de platforme în larg ce să permită lansarea de rachete nu este tocmai neobișnuită.

Aceste platforme sunt create special cu scopul de a susține lansări de rachete mari, precum Super Heavy. Ele vor fi utilizate la lansarea vehiculelor Starship.

Rachetele vor putea fi utilizate și pentru călătorii rapide pe Pământ

În timp ce ele vor putea realiza călătorii pe Marte, există și posibilitatea de a pune la dispoziție călătorii rapide pe Pământ. Astfel, folosind un Starship și rachete, compania ar putea oferi curse cu pasageri pentru orice destinație de pe Pământ.

Advertisement

Așadar, orice loc de pe Pământ ar putea fi doar la o ora sau două distantă, utilizând acest mijloc de transport. Teoretic, cheltuielile de transport ar putea fi mici, ținând cont de faptul că zborul are loc la limita atmosferei, acolo unde consumul de combustibil este redus.

O călătorie de la New York la Paris ar putea dura mai puțin de o ora. Comparativ, un zbor normal cu un avion de linie poate dura chiar și 7 ore și jumătate pe aceasta cursă.

sursă: go4it.ro

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: