Tehnologie

Siri Îți Spune Dacă Ai Coronavirus

Pe fondul COVID-19, Apple a lansat noi tool-uri. Utilizatorii de iPhone pot apela la Siri pentru informații privind pandemia de Coronavirus. 

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Vineri, cei de la Apple au anunțat lansarea noilor tool-uri privind pandemia de COVID-19. Acestea constau într-un nou website și o aplicație, disponibilă în AppStore sub denumirea de Apple COVID-19.

Ambele oferă utilizatorilor atât acces la informații privind pandemia, cât și la un instrument de screening. Astfel, cei de la Apple sper ca utilizatorii să știe ce au de făcut pentru a preveni răspândirea virusului.

Advertisment

„Website-ul și aplicația COVID-19 permit utilizatorilor să răspundă unei serii de întrebări privind factorii de risc, expunerile recente și simptomele, atât în cazul loc, cât și a celor dragi.”, explică Apple în comunicatul oficial.

Advertisment

„În schimb, aceștia vor primi recomandări din partea CDC (Centrul Pentru Controlul și Prevenția Bolilor) cu privire la pașii următori. Informațiile includ sfaturi despre distanțarea social și auto-izolarea, cum pot monitoriza de aproape simptomele, dacă se recomandă sau nu efectuarea unui test și când este indicat să contacteze un medic”.

Siri în timpul pandemiei de COVID-19

Siri este de asemenea „implicată activ” în lupta împotriva noului virus. Cei de la Apple au „instruit-o” special pentru a răspunde anumitor întrebări privind factorii de risc.

Pentru a putea obține informații, este necesar să o întrebați dacă aveți coronavirus. Astfel, comanda în engleză este „How do I know if I have coronavirus?”.

Din nefericire, Siri nu funcționează în limba română în prezent, așadar cea mai accesibilă variantă rămâne limba engleza. Dacă nu aveți deja activat acest serviciu, o puteți face din setările telefonului.

Informații din surse oficiale

Conform declarației Apple, cele două tool-uri au fost dezvoltate în colaborare cu autoritățile naționale din SUA. În acest proiect sunt implicați CDC, Coronavirus Task Force și FEMA.

Informațiile puse la dispoziție de Apple sunt asemănătoare celor din partea Google, lansate tot săptămâna aceasta. Cu toate acestea, tool-urile Apple sunt interactive.

De asemenea, compania dă asigurări că datele colectate sunt private și ținute în siguranță. În plus, niciuna dintre acestea nu solicită crearea unui cont pentru a avea acces la informații.

Advertisment
Advertisment