Tehnologie

Sigur ai Auzit de Google Smart Lock. Dar Știi ce Face Acest Serviciu?

Google Smart Lock este unul dintre cele mai recente servicii lansate de gigantul tech. Totuși, nu multe persoane știu ce este acest serviciu și cum îl pot utiliza.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Gigantul tech Google a lansat de-a lungul timpului mai multe produse și servicii, folosite în prezent de milioane de oameni. Unul dintre cele mai noi astfel de servicii este Google Smart Lock.

Totuși, cum cei de la Google nu au marketat masiv acest serviciu, foarte multe persoane se întreabă ce este acesta. Din fericire, am pregătit acest scurt ghid pentru a adresa întrebările pe care le-ai putea avea.

Advertisment

Smart Lock și Android

Pe scurt, Smart Lock menține dispozitivele Android deblocate, atunci când acestea se află în buzunarul utilizatorului, în apropierea casei sau în locurile considerate „sigure”.

Advertisment

Astfel, aceștia nu mai sunt nevoiți să folosească pin-ul, parola sau orice alt sistem de securitate pentru a debloca telefonul. Pentru a activa acest feature, navigați în setările telefonului și selectați Securitate și Locație.

De aici, veți fi redirecționat către mai multe opțiuni, respectiv:

  • Trusted Face: Acest feature funcționează asemănător cu Face ID de pe iPhone. Acesta va permite să mențineți telefonul deblocat pe toată perioada utilizării acestuia.
  • Trusted Places: Acesta este opțiunea care vă va permite să mențineți telefonul deblocat în locurile stabilite. Este extrem de utilă, în special în locuri precum acasă sau la locul de muncă.
  • Trusted Devices: Vă permite să deblocați telefonul prin conectarea la alte dispozitive Bluetooth stabilite anterior.
  • Voice Match: Această opțiune va permite asistentului Google să deblocheze telefonul atunci când vă aude vocea.
  • On-Body Detection: Acesta va ține sistemul deblocat, atât timp cât telefonul se află în contact cu corpul (ex. în buzunar).

Smart Lock și Chromebook

Chromebook-urile sunt un tip de laptop care funcționează cu un sistem de operare special conceput de cei de la Google. Cu Smart Lock, Chromebook-ul va rămâne deblocat atât timp cât telefonul se află în apropiere.

Conexiunea dintre telefon și Chromebook se realizează prin tehnologia bluetooth. Așadar acest feature ar putea consuma mai repede bateria dispozitivelor dumneavoastră.

Orice soluție de securitate cibernetică este în general bine venită. Testați Smart Lock, iar dacă găsiți acest serviciu benefic, folosiți-l în continuare. Altfel, dezactivarea este la un singur click distanță.

Advertisment
Advertisment