Tehnologie

Rabla Plus 2020 oferă reale beneficii

Cei care decid să renunțe la mașinile vechi și să cumpere mașini electrice pot primi o importantă sumă de bani de la stat.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Programul Rabla clasic a început de o săptămână, iar acum este în vogă programul Rabla Plus. Este oficial faptul că cei care renunță la mașina veche vor primi o sumă generoasă de bani..

Începând din datăade 17 martie programul Rabla este oficial. Acest program va solicită să renunțați la mașinile vechi în schimbul unei sume de bani suportate de stat. Bugetul pentru Rabla Plus este unul consistent. Începând de ieri 25 martie a început și programul ce vizează mașinile electrice.

Advertisment

Rabla Plus va oferă posibilitatea să primiți o sumă de bani în schimb

Ministerul Mediului va oferă posibilitatea de a va cumpăra motociclete electrice. Rabla Plus aduce în atenția doritorilor să își schimbe mașinile poluante cu unele noi nepoluante.

Advertisment

Programul aduce importante beneficii pentru cei care renunță la mașinile vechi. Aceștia vor beneficia de primă de casare în valoare de  6.500 lei. În acest fel scăpând de mașinile vechi care poluează veți proteja și mediul înconjurător.

Programul Clasic oferă 405 milioane lei pentru un număr de 60.000 de mașini vechi care nu mai poluează străzile din România. Programul Plus se referă la mașini electrice și hibrid și oferă suma de 140 milioane lei. În ceea ce privește achiziționarea de electrocasnice se oferă suma de 30 milioane lei pentru renunțarea la un număr de 100.000 de electrocasnice vechi.

Obiectivul principal al acestor programe este înlocuirea mașinilor sau electrocasnicilor vechi cu unele mult mai eficiente.

Beneficiile oferite de programul Rabla Plus

Ministerul Mediului face un anunț de mare importanță pentru cei care iau în considerare toate aceste aspecte. Suma totală oferită de stat se încadrează undeva în jurul a 10.000 euro.

Pentru achiziția mașinilor electrice și hibrid se oferă suma totală de 4.500 de euro. De asemenea, pentru achiziția motocicletelor electrice se oferă peste 700 de euro.

În ceea ce privesc sumele decontate de AFM din costul total al mașinii acestea vor fi de aproximativ 11.300 de euro pentru mașinile electrice. Pentru acestea se decontează 5.800 de euro și iar pentru motocicletele electrice suma de 1.400 de euro

Bugetul pentru Rabla Plus este mai mare anul acesta cu 45% față de anul 2019. Obiectivul stabilit pentru anul 2020 este unul mult mai important Se dorește îndepărtarea cu desăvârșire a mașinilor vechi de la noi din țară. Prin sumele de bani oferite de stat ei speră să se cumpere cel puțin un număr de 3.000 de mașini nepoluante în scurt timp.

Advertisment
Advertisment