Tehnologie

Quibi Este o Nouă Platformă de Streaming, Lansată în Plină Pandemie de Coronavirus

O nouă aplicație de streaming video este lansată astăzi în Statele Unite, 6 Aprilie, în plină pandemie de COVID-19. Descoperă cum o poți folosi în articolul următor.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Aplicația Quibi a fost lansată oficial și o poți descărca din AppStore și din Google Play. Platforma de streaming permite utilizatorilor să vizioneze filmulețe scurte, de maxim 10 minute.

Quibi ar putea înlocui Netflix

Este clar că platformele de streaming sunt o afacere foarte bună în această perioadă. Quibi este doar un alt nume în lista platformelor media pe bază de subscripție, care apar în număr din ce în ce mai mare în fiecare an.

Advertisment

Asemenea Netflix sau Hulu, Quibi oferă utilizatorilor conținut unic. Diferența este aceea că pe Quibi vei găsi doar filmulețe destinate consumului rapid. Totuși, filmele nu sunt eliminate din peisaj.

Advertisment

Conform strategiei acestora, video-urile de pe platformă vor avea cel mult 10 minute. Când vine vorba despre filme, cei de la Quibi plănuiesc să le împartă în mai multe capitole, care vor deservi drept episoade ale unui serial.

În plus, tot content-ul de pe aplicație este special formatat pentru telefon. Așadar, vei putea viziona filmulețele atât în modul landscape, cât și în cel portret.

Quibi colaborează cu nume mari din Hollywood

În ciuda faptului că sunt considerați un startup, Quibi colaborează cu nume mari din Hollywood. Kevin Hart sau Steven Spielberg sunt doar două dintre celebritățile care apar în reclamele Quibi.

În plus, la momentul lansării, aceștia au pe platformă 50 de show-uri și filme, toate având scripturi originale. Iar cei din conducere promit mai mult conținut în săptămânile următoare.

Cât costă Quibi

Comparativ cu principalii competitori, Quibi este un pic mai accesibil din punct de vedere al prețului. Așadar, în timp ce Netflix costă 8.99 dolari pe lună, Quibi costă doar 4.99 dolari pe lună.

Totuși, dacă vei vrea să te uiți la filmele de pe platformă fără să fie întrerupte de reclame, va trebui să achiți cu 3 dolari în plus, respectiv 7.99 dolari pe lună.

Totuși, aplicația este disponibilă în prezent doar în SUA și Canada. Fondatorii Quibi speră că vor lansa versiunea pentru Europa în curând, dar nu au oferit încă o dată exactă.

Advertisment
Advertisment