Tehnologie

Profită la Maxim de MacBook-ul Tău în Perioada Carantinei

MacBook-ul este poate dispozitivul cel mai utilizat de profesioniști, dar oare știi cum îți poți eficientiza lucrul de acasă utilizându-l?

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Peste tot în lume, noul coronavirus schimbă modul de lucru. Din ce în ce mai mulți angajatori le cer angajaților să lucreze de acasă.

Având în vedere faptul că MacBook-ul este cel mai utilizat laptop printre profesioniști, iată X sfaturi pentru a eficientiza munca de acasă utilizând acest dispozitiv.

Advertisment

Folosește iPad-ul pe post de display secundar

Cel mai probabil, la locul de muncă te-ai obișnuit să lucrezi cu două monitoare. Având în vedere acest lucru, ecranul MacBook-ului poate părea destul de mic. Una dintre soluțiile la această problemă ar putea fi iPad-ul.

Advertisment

Dacă ai un MacBook 2016+, le poți conecta cu ajutorul cablului USB iar iPad-ul va funcționa ca un display secundar, folosind feature-ul Sidecar.

Dacă ai un model mai vechi de Mac, acesta nu va avea Sidecar. Totuși, aplicația Duet Display costă doar 9,99 dolari și face exact același lucru. De asemenea, ai putea folosi iPad-ul pentru aplicațiile de chat sau email.

Folosește aplicația Reminders pentru a îți planifica ziua

Profesioniștii recomandă ca pentru a spori productivitatea, să ne setăm target-uri zilnice folosind o listă to-do.

Din fericire, macOS are o aplicație built-in special destinată acestui lucru. Aceasta se numește Reminders și, în plus, poate fi sincronizată cu iPhone-ul. Astfel, vei putea avea acces la task-urile tale atât de pe laptop, cât și de pe telefon.

Folosește aplicația Reminders pentru a îți planifica ziua

Monitorizează timpul de lucru

Munca de acasă poate fi destul de dificilă. De aceea, este important să știi cum să îți manageriezi eficient timpul de lucru. Iar pentru a putea manageria timpul, trebuie în primul rând să îți monitorizezi activitățile de zi cu zi.

Deși ai putea nota într-un tabel Excel toate task-urile și timpii de execuție, există o metodă mult mai eficientă. RescueTime este o aplicație gratuită, care rulează în background și înregistrează toată activitatea ta pe MacBook.

Tot ce trebuie să faci, este să verifici dashboard-ul la final de zi, pentru a putea verifica timpul efectiv de productivitate.

La final, după ce ai terminat lucru, folosește MacBook-ul pentru a te relaxa. Iată 3 alternative gratuite pentru Netflix, unde poți viziona filmele și serialele preferate la finalul zilei.

Advertisment
Advertisment