Tehnologie

Probleme uriașe pentru Amazon

Compania e nevoită să închidă depozitele din Franța până săptămâna viitoare. O instanța i-a impus limitarea livrărilor de alimente și produse medicale.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Compania americană se confruntă probleme uriașe, după decizia unei instanțe de judecată. Aceasta e obligată să dispună limitarea livrărilor la alimente și produse medicale.

Amazon închide cele 6 depozite din Franța

Gigantul american a declarat că va închide cele șase depozite din Franța, începând cu 16 aprilie. La depozitele respective sunt 10 000 de angajați, permanenți și interimari, iar măsura ar rămâne în vigoare până pe 20 aprilie, în cel mai bun caz.

Advertisment

Amazon a anunțat că societatea e obligată să suspende orice activitate din centrele de distribuție pentru a evalua riscurile interne ale pandemiei de coronavirus. Totodată, compania va lua toate măsurile necesare asigurării siguranței lucrătorilor săi.

Advertisment

Pe durata suspendării, Amazon va accesa un plan de stat privind șomajul tehnic, pentru a putea plăti salariile angajaților. Informațiile au fost găsite în documentul intern. Filiala franceză nu a dorit să comenteze situația.

Amazon e în centrul atenției pe ambele maluri ale Atlanticului, în privința măsurilor de sănătate pe care le-a adoptat pentru protecția salariaților. Între timp, numărul de comenzi online a crescut semnificativ.

O instanța din Franța a hotărât că cel mai mare retailer online din lume are nevoie de o evaluare mai amănunțită a riscului de contagiune a virusului în depozitele sale. Totodată, între timp, livrările vor fi restricționate.

Amazon a declarat că hotărârea judecătorească a provocat confuzie, întrucât compania ar fi dovedit ce măsuri de securitate au pus în aplicare. Retailerul a informat că va ataca în justiție această decizie.

Cum s-a ajuns în această situație

Procesul a venit a urmare a unei plângeri depuse de un grup sindical francez. Astfel, Unuin Yndicale Solidaiers a cerut închiderea tuturor activităților companiei Amazon de pe teritoriul Franței.

Sindicatele și-au exprimat îngrijorarea legată de standardele de sănătate aplicate în centrele de logistică ale retailer-ului. Acestea au explicat că sunt foarte aglomerate.

Nu doar în Franța au apărut complicații, Amazon având în ultimul timp probleme uriașe. Au avut loc numeroase proteste de mare amploare la mai multe depozite americane ale companiei. Coronavirusul a infectat mai mulți angajați din cadrul a cel puțin 19 depozite Amazon din Statele Unite.

Advertisment
Advertisment