Tehnologie

O Nouă Aplicație Pentru Android și iOS

Aplicația Private Kit: Safe Paths vă spune dacă ați luat contact cu o persoană care suferă de infecția cu coronavirus

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Într-o epoca modernă orice este posibil. Tehnologia avansează cu pași repezi. A apărut o aplicație care poate spune deținătorilor de smartphone-uri dacă au întâlnit vreun purtător de virus. În acest fel puteți ști dacă în ultimele 28 de zile ați trecut oe lângă o astfel de persoană.

Massachusetts Institute of Technology și Harvard este cel care a dezvoltat această aplicație modernă

În plină pandemie de coronaviurus se dă o lupta pe viață și pe moarte. Medicii și polițiștii fac eforturi zi și noapte pentru stoparea extinderii acestui virus mortal. În situația de criză când încă nu s-a descoperit un antidot această aplicație poate fi extrem de utilă.

Advertisment

Aplicația Private Kit: Safe Paths se poate descarca gratuit de pe telefon și poate fi folosită în mod eficient. Trebuie să va localizați pentru a putea ști dacă ați luat legătura sau nu cu o persoană contaminată.

Advertisment

Este absolut esențial să se ia măsuri de protecție în această perioadă în care lucrurile par că se înrăutățesc de la o zi la alta.

În China datele de localizare ale persoanelor pot fi accesate de guvern. În țările din Occident, nu se face o asemenea supraveghere pentru că europenii au dreptul la intimitate.

Aplicația Private Kit: Safe Paths, rezolvă în mod pozitiv aceste probleme. Datele personale care sunt introduse în aplicație pentru a putea afla rezultatul final sunt știute doar de către utilizatori. Acestea nu pot fi accesate de nimeni altcineva decât de deiînătorul telefonului.

Aplicația Private Kit: Safe Paths un real sprijin

Aplicația stochează locurile pe unde ați fost, cu ajutorul GPS-ului din dotare. Se memorează din 5 în 5 minute locurile pe unde sunteți astfel încât se stochează toate datele din ultimele 28 de zile.

Este impresionant faptul că toate aceste date ocupă doar 100 kB de spațiu adică mai puțin decât o poză..

Nimeni nu poate acea acces la datele personale astfel că sunteți în deplină siguranță. Când aplicația indică că persoană respectivă a întâlnit noul coronavirus, atunci vă apar imediat notificări.

Numele sau datele persoanelor contaminate nu sunt făcute publice. Sistemul observă imediat persoana infectată și se poate accesa chiar și istoricul de călătorie al acesteia.

Dacă în ultimele 28 de zile ați trecut pe lângă o persoană contaminată veți primi alertă în telefon. Nu veți ști cu cine anume pentru că totul rămâne anonim. Cu cât aplicația este mai des folosită cu atât va fi mult mai eficientă.

Advertisment
Advertisment