Tehnologie

Nou val de critici la adresa Apple

De această dată gigantul din Cupertino este ţinta unui nou val de critici datorită politicilor sale.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Acuzaţiile şi nemulţumirile au existat dintotdeauna, doar că acum un nou val de critici la adresa Apple vine din partea mai multor nume cu greutate în SUA. Printre cei mai vehemenţi critici se numără şi New York Times sau Wall Street Journal. Acestora li se alătură şi alte nume cunoscute, precum Spotify sau Epic Games.

Sursa nemulţumirilor

Noile critici vizează de această dată politica Apple de a taxa diferenţiat producătorii de aplicaţii pentru App Store. Astfel că Apple a ajuns să solicite 30% din profitul dezvoltatorilor. Taxă pentru a permite acestora să fie disponibile în magazinul său de aplicaţii. Procentul fiind unul prea mare pe de o parte, dar şi diferenţiat. Deoarece alţi dezvoltatori, precum Amazon Prime au primit o ofertă discount de doar 15% din profit.
Pentru aplicaţiile de ştiri care oferă servicii de abonament lucrurile sunt şi mai complicate. App Store de obicei percepe 30% din veniturile prin abonamente în primul an. Apoi un procent de doar 15% după primul an.
De asemenea, şi Microsoft a criticat compania pentru termenii App Store care exclud xCloud, Stadia şi alte servicii de jocuri.

Advertisment

Nou val de critici la adresa Apple din partea agenţiilor de ştiri

“Termenii pieţei unice a Apple au un impact semnificativ şi asupra capacităţii agenţiilor de ştiri. Efortul acestora de a continua să investească în ştiri şi în divertisment de înaltă calitate şi de încredere, mai ales că există concurenţă”, a declarat Jason Kint, CEO al Digital Content Next (DCN).
Epic Games doreşte chiar să aducă Apple în instanţă pentru că a acţionat abuziv după ce a eliminat jocul Fortnite din App Store. Editorii Epic Games se alătură astfel mass-media, streamingului, gamingului şi altora categorii afectate de politicile companiei din Cupertino şi condiţiilor sale pentru App Store. La această oră se desfăşoară negocieri intense pentru a nu se ajunge în instanţă. Cu toate că au acceptat negocierile, toate părţile implicate se arată prea puţin flexibile.

Advertisment
Advertisment
Advertisment