Tehnologie

Noul iPhone SE, anunțat oficial de Apple

Fără vreo conferință care să atragă prea mult atenția, Apple a lansat un nou model de iPhone. 

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Compania a lansat a două generație de iPhone SE. Acesta este cunoscut ca fiind un iPhone “low-cost”.

Ce performanțe are noul iPhone SE

Smartphoneul utilizează același procesor de top care există și pe iPhone 11 și iPhone 11 Pro. Acesta este Apple A13 Bionic. La aspect, modelul e asemănător unui iPhone 7 sau 8, cu un ecran de 4,7 inci Retina HD și senzor de amprentă.

Advertisment

Smartphoneul nu dispune însă de recunoaștere facială. Telefonul are o singură camera wide, de 12 MP, zoom-ul digital fiind de 5x. Camera frontală dispune de 7 MP. Din cauza display-ului, videoclipurile vor putea fi urmărite la o calitate de maxim 720p. Chiar și așa, acesta este cel mai puternic telefon cu ecran mic existent pe piață.

Advertisment

Dimensiunile modelului sunt de 138,4 x 67,3 x 7,3 mm. Greutatea acestuia este de 148 de grame. Modelul urmează să fie pus în vânzare în dată de 24 aprilie, însă va putea fi precomandat începând cu 17 aprilie.

Noul iPhone SE este rezistent la apă și al praf. Mai exact, el rezistă la scufundări în apă de până la un metru adâncime, timp de 30 de minute. Totodată, va dispune de încărcare wireless.

Prețul noului iPhone

În Statele Unite, telefonul va fi vândut cu suma de 399 de dolari, în varianta de 64 de GB. Pentru varianta de 128 de GB, clienții vor fi nevoiți să scoată din buzunar încă 50 de dolari. Cei care vor achiziționa smartphoneul cu 256 de GB vor achita 499 de dolari.

Deși nu există încă un preț oficial pentru piața din România, putem lua ca referință iPhone 11. Astfel, valoarea de start a noului model ar putea să se situeze între 2000 și 2100 de lei. Apple a anunțat că se așteaptă să vândă între 20 și 25 de milioane de unități.

Advertisment
Advertisment