Tehnologie

Netflix reduce calitatea streaming-ului în Europa

Datorită suprasolicitării, Netflix decide să reducă puterea cu care vor fi difuzate emisiunile de pe platforma acestora

Advertisment
Advertisement
efume.ro

BT spune că infrastructura sa în bandă largă are o mulțime de „camere de cap” pentru a face față cererii crescute, deoarece mai multe persoane rămân acasă din cauza coronavirusului.

Compania a spus că, începând de marți, utilizarea datelor în rețeaua sa a crescut cu 35-60%, iar joi, Netflix a declarat că va reduce bitrate-urile filmelor din Europa, pentru a reduce folosirea acestora cu aproximativ 25%.

Advertisment

Furnizorul de streaming video anunță că scăderea calității imaginii va reduce consumul de date Netflix cu procentul cerut, însă filmele vor avea în continuare 4K de înaltă definiție sau ultra-înaltă definiție.

Advertisment

“În urma discuțiilor dintre comisarul Thierry Breton și [directorul executiv Netflix] Reed Hastings și având în vedere provocările extraordinare ridicate de coronavirus, Netflix a decis să înceapă reducerea de bitrate pe toate fluxurile noastre din Europa timp de 30 de zile”, a spus compania.

Netflix nu a spus încă dacă reducerea de biți va fi aplicată și în alte zone, precum America de Nord.

Utilizarea internetului în Netflix

Utilizarea internetului a fost intensificată în ultimele săptămâni, deoarece mai multe persoane lucrează de acasă și evită să iasă, iar giganții de streaming online Netflix și YouTube spun că încearcă să-l salveze, reducând calitatea streamingului, în timp ce milioane de oameni se izolează și își alimentează dispozitivele de acasă.

Gigantul de telecomunicații Vodafone a raportat o creștere de 50% a consumului de internet în Europa la începutul acestei săptămâni.

Directorul executiv Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat miercuri că platforma observă „mari creșteri” în timp ce utilizatorii au încercat să rămână conectați cu prietenii.

Șeful social media a declarat că a sa compania a văzut, de obicei, cea mai mare creștere în utilizarea de Revelion, dar că cererea recentă a depășit acest lucru.

“Televiziunea și streamingul ajută foarte mult, dar infrastructurile ar putea fi încordate”, a scris Breton. “Pentru a asigura accesul la internet pentru toți, haideți cu #SwitchToStandard când HD nu este necesar.”

„Chiar dacă din când în când serviciile individuale – cum ar fi un site web sau o aplicație – au întreruperi, nucleul Internetului este robust”, a scris Cloudflare. „Traficul trece de la rețelele corporative și universitare la banda largă rezidențială, dar internetul a fost proiectat pentru schimbări.”

În Regatul Unit, furnizorii de servicii de internet Vodafone și TalkTalk au raportat o creștere a utilizării cu 30, respectiv 20%. De obicei, ora la care utilizarea internetului este la maxim, este cuprinsă între 6-8 pm, dar acum se observă niveluri similare de utilizare.

YouTube se alătură Netflixul-ului pentru a reduce calitatea streamingului în Europa.

Cu milioane de europeni acasă în izolare, oficialii sunt îngrijorați de ruperea internetului.

YouTube este a doua companie după Netflix care a acționat după ce șeful industriei europene, Thierry Breton, a cerut platformelor de streaming să reducă calitatea videoclipurilor lor pentru a preveni blocarea rețelei de internet. Videoclipurile reprezintă o parte substanțială a datelor despre traficul de internet.

Decizia vine după ce Thierry Breton, șeful industriei UE, a solicitat platformelor de streaming pentru a ajuta la reducerea încărcăturii lor pe infrastructura continentului. Traficul pe internet crește pe măsură ce mai mulți oameni petrec timp acasă, în conformitate cu ghidurile de distanțare socială în timpul pandemiei.

Există temeri cu privire la încordarea pe care aceasta ar putea-o produce și poate provoca perturbări suplimentare lucrătorilor de la distanță și activităților de învățare electronică acum, când întreprinderile și școlile au fost închise.

Cum va fi cu YouTube-ul

YouTube va face trecerea la Standard Definition (SD) de la High Definition (HD) în Uniunea Europeană, a spus vineri, pentru a evita plasarea eforturilor suplimentare pe resursele de internet, deoarece europenii, constrânși de focarul de coronavirus, vor trece la telelucrare și vizionare videoclipuri acasă

YouTube a spus până acum că a văzut doar câteva vârfuri de utilizare, dar a decis să acționeze pentru a minimiza stresul asupra sistemului. Totuși, videoclipurile cu definiție standard nu sunt la fel de detaliate sau calitative ca cele de înaltă definiție.

YouTube pare să adopte o abordare ușor diferită. “Ne angajăm să schimbăm temporar traficul din UE la definiție standard în mod implicit”, a declarat într-un comunicat citat de Reuters. Proprietarul YouTube Google a declarat pentru Ars că schimbarea va avea loc în UE și Marea Britanie.

Utilizatorii vor putea în continuare să schimbe manual fluxurile HD pe YouTube, dar vor fi implicit la SD. Un purtător de cuvânt a spus: „În timp ce am văzut doar câteva vârfuri de utilizare, avem măsuri pentru a regla automat sistemul nostru pentru a utiliza mai puțin capacitatea rețelei.

Suntem în conversații în curs de desfășurare cu autoritățile de reglementare (inclusiv Ofcom), guvernele și operatorii de rețea din toată Europa și ne angajăm să implicăm temporar tot traficul din Regatul Unit și UE la definiția standard. “

Advertisment
Advertisment