Tehnologie

Nava Spațială SpaceX a lui Elon Musk a Explodat în Timpul Testelor

Elon Musk a înțeles pe pielea sa că este extrem de greu să părăsești Terra. Nava spațială denumită „SN1” a gigantului SpaceX a explodat fără ca măcar să fi părăsit Pământul.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Inițial, compania spațială privată SpaceX, deținută de Elon Musk, plănuise lansarea unui test la mare altitudine a prototipului SN1 pentru anul trecut. Acest lucru, însă, a eșuat, iar nava urma să decoleze pentru prima dată în 2020. Din nefericire, se pare că aceștia vor fi nevoiți să reprogrameze evenimentul. Nava care era pregătită de decolare a suferit de curând o explozie în timpul unor teste de presurizare.

SpaceX își asumă greșelile

Compania SpaceX evoluează într-un ritm extrem de accelerat. Cu toate acestea reprezentații companiei nu se ascund de asumarea unor greșeli ocazionale. Cel mai probabil, una dintre valorile acestora este: „din greșeli înveți”.

Advertisment

Mai mult, la scurt timp după acest incident, Elon Musk a postat pe contul său de Twitter un videoclip în care arată că un nou prototip („SN2”) este deja gata să îi ia locul primului, pentru a continua testele.

Advertisment

Elon Musk plănuiește să colonizeze Marte până în 2030

Planurile de viitor ale SpaceX sunt extrem de îndrăznețe. Dacă vor reuși, aceștia vor demonstra întregii lumi faptul că și o companie privată poate părăsi Pământul.

Unul dintre planurile lui Musk pentru această companie este acela de a scoate omul de pe Terra. Mai mult, el vrea să colonizeze, la un moment dat, Luna, Marte și chiar planete mult mai îndepărtate. Estimările acestuia indică faptul că omul va coloniza planeta Marte în jurul anului 2050. Totuși, este realist și speră ca SpaceX să realizeze acest plan măreț până la finalul anului 2030.

Mars One: Compania care a promis multe dar nu a realizat nimic

Pe lângă NASA, SpaceX mai avea până de curând un competitor în cursa sa de a cuceri planeta roșie. Mars One a fost o companie privată care promitea oamenilor un bilet doar dus spre Marte, chiar mai repede decât Elon Musk, respectiv până în 2026.

Compania urma să construiască nava spațială din fonduri proprii, iar mai apoi să se auto-finanțeze de pe urma unui reality show pe Marte. Cu toate acestea, se pare că planurile fondatorilor de a aduna banii necesri pentru construcție nu au reușit, iar în 2019, compania a declarat falimentul.

Advertisment
Advertisment