Tehnologie

NASA Caută Viață în Spațiu. Compania Trimite Un Nou Robot Pe Marte

Noul Rover 2020 trimis de către NASA pe marte a primit și un nume pe măsură. Astfel, cercetătorii Companiei Spațiale Americane au numit această mașină „Persevernace” (Perseverență). Aceștia speră că astfel, vor descoperi forme de viață pe planeta Marte.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Trimiterea unui robot pe Marte nu este cu siguranță o noutate. Dar dacă luăm în considerare noile upgrade-uri cu privire la inteligența artificială, Perseverance ar putea avea șanse reale de a descoperi viața în spațiu.

Exploratori în Spațiu

Perseverence va fi lansat cel mai probabil în vară și se va alătura unui alt rover care se află deja pe Planeta Roșie. În plus, acesta nu va „pleca” singur, ci va fi însoțit de un mic elicopter capabil să zboare în spațiu, pe distanțe scurte.

Advertisment

Misiunea acestuia depășește granițele descoperirii unor locuri care ar putea fi eventual populate de oameni. NASA își propune să adune probe de pământ și de rocă, în speranța că vor descoperi urme de viață.

Advertisment

Desigur, cercetătorii nu se așteaptă să găsească neapărat microbi activi. Ei speră, mai degrabă, că vor putea descoperi cel puțin urme fosile. Acestea ar putea să demonstreze faptul că Marte a fost „locuită”.

Mostrele de rocă de pe Marte vor ajunge în curân pe Pământ

Conform website-ului oficial NASA, aceștia pregătesc o nouă misiune în viitorul apropiat pentru a transporta mostrele colectate de acești roboți, pe Terra. Laboratoarele NASA sunt dotate astfel încât cercetătorii să poată studia în siguranță astfel de rămășițe extraterestre.

Mai mult decât atât, Compania Spațială Americană speră că astfel vor putea descoperi o metodă de a produce oxigen direct pe Marte. Acesta ar putea fi un pas extrem de mare pentru umanitate, care ar putea popula Planeta Roșie foarte curând.

Elon Musk cucerește spațiul

NASA nu este singura companie care explorează spațiul. Compania privată SpaceX, condusă de Elon Musk, ar putea trimite oameni pe marte până la finalul acestui deceniu.

În ciuda micilor eșecuri, având în vedere că una din navele spațiale deținute de SpaceX a explodat curând, aceștia vor continua investițiile.

Cert este că umanitatea se află mai aproape de cucerirea spațiului decât a fost vreodată.

Advertisment
Advertisment