Tehnologie

Mozilla concediază 250 angajați, afirmând că pandemia „a avut un impact semnificativ asupra veniturilor”

Mozilla, deținătorul Firefox, a început marți să reducă aproximativ 25% din forța de muncă globală, spunând că impactul pandemiei coronavirus asupra economiilor „a avut un efect semnificativ asupra veniturilor sale”.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Mozilla concediază 250 angajați, de asemenea, organizația va parcurge o restructurare care va reduce unele eforturi actuale – instrumentele dezvoltatorilor de exemplu. Se urmărește a se crea un grup de produse noi, în afara celui responsabil de Firefox.

Reducere de 25% a personalului

Cu un efectiv de 1.000 angajați, cei 250 de angajați reprezintă un sfert din forța de muncă a Mozilla. Personalul  ce urmează să fie disponibilizat, unii încă de marți, iar alții după cum le permit legile locale.

Advertisment

Un număr mult mai mic – în jur de 60 – va schimba echipele ca parte a reorganiyării. În acest timp, Mozilla își va închide complet operațiunile din Taipei, Taiwan. Cei concediați vor primi o indemnizație cel puțin egală cu salariul lor până la sfârșitul anului. În SUA, Mozilla va plăti, de asemenea, pentru beneficiile COBRA până la sfârșitul anului 2020.

Advertisment

Mozilla concediază 250 angajați pe lângă cei 70 disponibilizați la începutul anului

Mișcările de astăzi au urmat unei reduceri mai mici de personal, de la începutul anului, când Mozilla a redus 70 de locuri de muncă în ianuarie. Înainte de aceasta, semnele tulburătoare se acumulaseră de ceva timp, inclusiv cu ani de declin a cotei browserului Firefox.

La sfârșitul anului 2019, situația financiară Mozilla – cele mai recente date făcute publice fiind însă din 2018 – a arătat o scădere a veniturilor cu 20% și a remarcat pentru prima dată că cheltuielile au depășit veniturile. La vremea respectivă, Mozilla a afirmat că scăderea veniturilor nu va afecta activitatea sa. “În ciuda schimbării de la an la an, Mozilla rămâne într-o poziție financiară puternică, cu rezerve de numerar pentru a sprijini inovarea, parteneriatele și diversificarea liniilor de produse Firefox”, a comunicat organizația.

Mitchell Baker este președintele executiv și CEO al Mozilla Foundation și al Mozilla Corporation rămâne optimistă. “Mozilla trebuie să facă parte din ceva mai mare. Cu aceste schimbări credem că vom putea face față provocărilor cu care se confruntă viitorul internetului”.

Advertisment
Advertisment