Tehnologie

Mașina electrică pentru copii costă cât o Tesla Model 3

Bugatti a produs, alături de compania londoneză Little Car Company, o mașină electrică pentru copii.

Mașina electrică pentru copii se găsește în ediție limitată, fiind disponibile doar 500 de unități. Vehiculul costă, în varianta de baza, nu mai puțin de 35.000 de dolari. Astfel, se apropie de prețul unui automobil Tesla Model 3. Chiar și așa, comenzile nu au întârziat să apară.

Bugatti a produs mașina electrică pentru copii

În pofida prețului piperat, toate cele 500 de unități au fost precomandate la scurt timp după ce proiectul a fost prezentat la evenimentul Geneva Motor Show în anul 2019. Chiar și așa, din cauza pandemiei de coronavirus, unii clienți au renunțat la comenzi. Drept urmare, cei care vor un astfel de vehicul pentru copii, încă mai pot să cumpere.

Bugatti Baby II este o reinterpretare modernă a cunoscutului model Bugaty Baby, apărut acum aproape un secol. În anul 1926, Ettore Bugatti a conceput un vehicul pentru cel mai mic copil al său. Mașina avea jumătate din dimensiunile modelului de curse Bugatti Type 35.

Modelul a avut un succes impresionant

Clienții Bugatti au fost atât de entuziasmați de noua mașină, încât au vrut să achiziționeze și ei modelul respectiv. Astfel, compania a ajuns să creeze mai mult de 500 de unități. Noul vehicul este mai mare și mai rapid decât cel de acum 100 de ani. De asemenea, acesta țintește copiii mai mari, aflați în perioada adolescenței.

Bugaty Baby II este disponibil în trei variante. Versiunea de baza poate să ajungă la o viteză maximă de 50km/h. Variantele mai scumpe, The Vitesse și Pur Sang, sunt mai rapide, însă costă 50.000 de dolari, respectiv 68.000 de dolari.

Ele vin la pachet cu o Speed Key care, precum și în cazul bolidului Bugatti Chiron, deblochează performanțele maxime ale mașinii. Cu ajutorul acestei chei, vehiculul poate atinge viteza de 70km/h. Autonomia bateriei este de 50 de km.

sursă: Bugattibaby.com