Tehnologie

Mai Este Bitcoin o Investiție Bună în 2020?

Mii de persoane s-au îmbogățit la propriu, peste noapte, prin intermediul monedei virtuale Bitcoin. Dar mai este aceasta o investiție bună în ziua de astăzi!?

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În fiecare zi, din ce în ce mai multe persoane discută despre Bitcoin. Unii își împărtășesc succesul, alții povestesc despre cum au pierdut sume uriașe din cauza sa.

Având în vedere aceste aspecte, cei mai mulți dintre cei care vor să se aventureze pe drumul către succes (garantat, sau nu, de moneda virtuală) se întreabă dacă mai este o idee bună să investească în Bitcoin în 2020.

Advertisment

Predicții Bitcoin pentru 2020

În realitate, nimeni nu poate prezice cu exactitate viitorul criptomonedelor. Dacă ar exista un algoritm de calcul al evoluției monedelor virtuale, am fi cu toții bogați. Prețurile pe această piață sunt extrem de volatile. Acest lucru înseamnă că prețurile se pot schimba extrem de rapid și fără nicio avertizare.

Advertisment

Atunci când discutăm despre evoluția BTC și a altor monede virtuale în 2020, este indicat să luăm în considerare evenimente mondiale majore. De exemplu, pe fondul extinderii epidemiei de Covid-19, prețul BTC în prezent este extrem de scăzut. Dacă ar fi să ne gândim că după eliminarea pandemiei, Bitcoin-ul va crește, atunci ar fi o idee bună să investești în acesta chiar acum.

Cu toate acestea, există și riscul ca acesta să scadă, iar tu să îți pierzi toate economiile. Ca în orice alt business, există riscuri pe care va trebui să ți le asumi atunci când alegi să investești în BTC.

Este Bitcoin o investiție bună?

Înainte de a răspunde acestei întrebări, trebuie să înțelegi că acesta nu este un sfat economic și nu te îndemnăm să cumperi BTC. Cu toate acestea, mulți bloggeri din domeniu consideră că Bitcoinul va rămâne cea mai sigură și stabilă dintre criptomonede.

În plus, aceștia consideră că BTC nu va fi folosită ca monedă de schimb. Mai degrabă, sugerează ei, Bitcoinul va ajunge să fie o monedă utilizată zilnic, precum Euro sau Leul românesc.

Ce este Bitcoin

Bitcoinul a fost creat în 2009 de un developer anonim numit „Satoshi Nakamoro”. Aceasta a fost prima criptomonedă din lume și a permis oamenilor să trimită și să primească bani fără nevoia unui intermediar.

Tehnologia care susține monedele virtuale se numește blockchain și funcționează ca o carte contabilă gigantică. Fiecare tranzacție de BTC procesată se regăsește în blockchain.

Acestea fiind spuse, sperăm că vei alege să investești smart!

Advertisment
Advertisment