Tehnologie

Limuzinele de Lux Precum Audi A8 Sunt pe Cale de Dispariție?

Conform studiilor efectuate de marii producători auto, clienții din ziua de astăzi și-au îndreptat atenția spre SUV-uri de lux, în detrimentul sedanurilor.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Sedanurile de lux par a fi cel mai afectat segment auto din ultima vreme. Dacă până acum, Mercedes S-class, BMW Seria 7 sau Audi A8 reprezentau vârful de linie, în prezent, expresia luxului în automobilistică este dictată de SUV-uri.

Zorii unei noi ere auto

Dotările de lux precum sistemele de navigație sau suspensiile inteligente apăreau pe astfel limuzine cu mulți ani înainte de a fi introduse pe modele mai puțin scumpe. Totuși, regula s-a schimbat.

Advertisment

În prezent, piața auto se împarte în două categorii. Prima este cea a autovehiculelor mici, dar mult mai performante, precum Tesla Model 3. A doua este cea a SUV-urilor de lux.

Advertisment

În aceste condiții, anual, din ce în ce mai puține limuzine își „găsesc un cămin”. Iar logiaca este destul de simplă. De ce ți-ai mai cumpăra un autoturism extrem de scump, cu dotări care disponibile pe orice altă mașină!?

Rivalul A8-ului este chiar Q8-ul

Audi A8 este exemplul perfect în această situație. Popularitatea limuzinei de la Audi nu a ajuns niciodată la nivelul rivalilor, Mercedes S-class și BMW seria 7.

În plus, modelele de teren de la Audi au rivalizat de asemenea cu A8-ul. Astfel, în 2019, în Statele Unite s-au vândut 2.963 de A8-uri și 14.256 de Q8-uri.

Conform recenziilor, deși are aproape 5,3m, principalul dezavantaj al Audi A8 este senzația lipsei de spațiu, comparativ cu „fratele mai mare”. Mai mult decât atât, configurațiile de lux permit clienților să pună aceleași opțiuni pe Q8 precum pe A8.

Sedan vs. SUV: Confort și Spațiu

În teorie SUV-urile sunt mașini de teren. În practică, acestea sunt doar limuzine mari. Aproape toți producătorii auto au renunțat la performanțele de teren pentru interioare de lux. Iar clienții au fost foarte receptivi la această schimbare.

În plus, pe lângă interioarele de lux ale SUV-urilor, acestea beneficiază și de avantajele unei mașini înalte. În general, sunt dotate cu suspensii care fac călătoria mult mai lină.

Un alt aspect important al mașinilor de teren îl reprezintă capacitatea din interior. Acestea pot transporta mai multe persoane și mai mult bagaj, în comparație cu limuzinele.

Advertisment
Advertisment