Tehnologie

Lecțiile Virtuale: Educație Informală Pentru Copil Atunci Când nu Poate Merge la Școală

Noul Coronavirus nu ține doar angajații acasă. Programa școlară a copiilor este de asemenea afectată de limitarea accesului în școli. Iată ce poți face pentru a îți ajuta copilul să învețe în săptămânile ce urmează.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

De la restaurante, la muzee și până la școli, noul Coronavirus ține marea majoritate a oamenilor în casă. În aceste condiții, atenția noastră merge astăzi către cei mici. În acest sens, pe lângă câteva obiecte care îl vor ajuta să rămână productiv, iată ce poți face pentru a îi facilita procesul de învățare de acasă.

Educația informală

Statul acasă nu înseamnă neapărat o vacanță prelungită. Copilul tău poate folosi acest timp pentru a învăța lucruri noi… iar internetul este plin de resurse.

Advertisment

Printre altele, va putea descoperi Universul, „vizita” tururile virtuale ale muzeelor, sau chiar învăța programare. Știai, de exemplu, că un curs complet de programare se poate finaliza în mai puțin de o lună? Iar dacă predicțiile specialiștilor sunt complete, cel mai probabil, aceasta este perioada pe care o vom petrece în case.

Advertisment

Așadar, deși Covid-19 se răspândește și ne ține blocați în case, ar putea avea și o latură pozitivă.

Explorează Universul

Dacă și copilul tău este interesat de spațiu și visează la o carieră de astronaut, NASA oferă o mulțime de tururi virtuale:

În plus, Google este la „un pas distanță” și îi poate răspunde tuturor întrebărilor despre Univers.

Programare online

Internetul este o resursă excelentă pentru cei care vor să învețe programare. Pentru început, sugerați-le copiilor să se îndrepte către un limbaj de proramare ușor de înțeles pentru ei. HTML și CSS ar putea reprezenta baza pentru un viitor web developer.

Astfel de cursuri sunt disponibile pe youtube, atât în limba engleză, cât și în limba română.

Iată mai jos un exemplu:

Teleșcoala Continuă

Există mai multe platforme de web care oferă lecții școlare gratuite. Astfel, copilul tău se va putea pregăti pentru întoarcerea la școala, iar dacă își dorește, ar putea chiar depăși programa, învățând câteva lecții extra.

De asemenea, vă sfătuim să îi permiteți copilului accesul la telefon, pentru a putea păstra contactul cu profesorii. Totodată, dacă nu au făcut-o deja, sugerați-le profesorilor să creeze grupuri de WhatsApp pentru fiecare clasă. Astfel, atunci când întâmpină dificultăți, elevii vor putea solicita ajutorul direct profesorilor.

Advertisment
Advertisment