Tehnologie

Leaks: Tesla se va Opri Singură la Culoarea Roșie a Semaforului

Tesla este cu siguranță cea mai cunoscută companie producătoare de autovehicule care se conduc singur. Informații scurse sugerează că acest nou feature ar putea schimba complet obiceiurile șoferilor.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În curând, autopilotul de la Tesla ar putea opri la culoarea roșie a semaforului. Acest feature este extrem de benefic, în special în traficul aglomerat al marilor orașe.

Implicit, autopilotul va recunoaște și culoarea verde, dar va continua să treacă doar dacă șoferul continuă să accelereze. Astfel, cei de la Tesla vor să evite eventualele accidente generate de alți conducători care intră în intersecție după apariția culorilor galben sau roșu.

Advertisment

Sistemul se va folosi de GPS

Aceste noutăți au apărut într-un model viitor de manual al utilizatorului al Tesla. Conform datelor, acest sistem se va folosi de GPS-ul autovehiculului pentru a determina atunci când se apropie de un semafor.

Advertisment

Apoi, cu ajutorul camerei și a computerului de bord, acesta va determina culoarea semaforului și va știi să acționeze în consecință.

Tesla își dorește mașini complet autonome

În continuare, Tesla face eforturi pentru lansarea unui model de mașină complet autonom, care să nu aibă nevoie de șofer. În trecut, Elon Musk afirma că producția acestora se va finaliza în 2019.

De asemenea, conform declarațiilor sale, acesta promitea peste un milion de taxiuri autonome până în 2020. Cu siguranță, carantina provocată de noul coronavirus va da peste cap planurile companiei.

Cu toate acestea, îmunătățirile precum identificarea colorilor semaforului ne vor aduce cu un pas mai aproape de aceste țeluri.

Accidente mortale provocate de autopilotul Tesla

De curând, Tesla a fost implicată într-un scandal uriaș din cauza unui accident mortal provocat de autopilotul mașinii. În plus, conform autorităților din Statele Unite, acesta nu ar fi primul astfel de incident.

În 2018, o mașină semi-autonomă Tesla a mai fost implicată într-un accident în urma căruia o persoană și-a pierdut viața.

Totuși, cel mai grav este faptul că cei de la Tesla fie nu vor să accepte situația, fie refuză vot să adreseze această problemă. Singura măsură de precauție adoptată de aceștia constă într-un mesaj de informare mai rapid către conducători, atunci când aceștia ridică mâinile de pe volan.

Advertisment
Advertisment