Tehnologie

iOS 14 Transformă iPhone în Cheie BMW?

Specialiștii care studiază codul iOS 14 sugerează faptul că Apple lucrează la un feature futurist numit „CarKey”, care va funcționa pentru început cu automobilele BMW.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Până în prezent, codul iOS 13.4 sugera existența unui feature numit „CarKey”. De curând, totuși, codul iOS 14 plasează BMW ca partener principal al Apple pentru CarKey.

Cum va funcționa Apple CarKey

Cel mai probabil, CarKey va înlocui cheia smart oferită în prezent de BMW pentru modelele din ultima generație. Conform fișierelor descoperite în iOS beta, aceasta va fi compatibilă cu toate modelele de autoturisme compatibile cu sistemul NFC.

Advertisment

În plus, aceasta nu v-a folosit FaceID pentru autentificare. Acest lucru ar putea însemna că aplicația poate funcționa chiar și atunci când iPhone-ul nu mai are baterie. Mai mult decât atât, ar putea fi compatibilă și cu Apple Watch.

Advertisment

Un alt feature interesat al acestei aplicații este acela că informațiile ar putea fi distribuite către alte dispozitive. Astfel, proprietarii ar putea invita alte persoane să obțină acces la autoturism, fără a oferi fizic cheile.

Colaborarea dintre Apple și BMW

Colaborarea dintre Apple și BMW nu este neapărat o surpriză. Atunci când Apple a introdus Wireless CarPlay, BMW au fost primii care au adoptat această tehnologie.

Mai mult decât atât, se pare că funcțiile cheilor smart de pe noile modele BMW se pot adapta cu succes în CarKey. Cu toate acestea, codul sugerează faptul că această aplicație va oferi acces doar la câteva funcții de bază. Astfel, posesorii de BMW vor putea deschide, închide sau porni mașina folosind CarKey.

Există totuși posibilitatea ca această aplicație să funcționeze doar pe modelele noi de iPhone. Conform speculațiilor, cel mai probabil, Apple va introduce CarKey de la iPhone 11 în sus.

Advertisment
Advertisment