Tehnologie

Învață să Îți Cureți Regulat Gadget-urile Pentru a Te Proteja de Infecții

Nu trece o zi fără să intrăm în contact cu ele, dar nu curățăm aproape niciodată gadget-urile la finalul zilei. Descoperă în cele ce urmează părerea specialiștilor privind acest obicei, dar și ce ar trebui să faci pentru a te feri de pericole.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Gândește-te! De câte ori pui zilnic mâna pe telefon? Dar de câte ori te-ai gândit să îți igineizezi gadget-urile?

Având în vedere că acestea se numără printre cele mai expuse atingerii, transmiterea virușilor se poate realiza cu ușurință atunci când nu le curățăm.

Advertisment

De câte ori ar trebui să spălăm telefonul mobil?

Ideal ar fi să ne facem din igienizarea telefoanelor mobile un obicei zilnic. Specialiștii recomandă ca, pentru a ne feri de infecții sau chiar boli, să curățăm dispozitivele cu care intercaționăm, cel puțin odată pe zi.

Advertisment

Dacă telefonul tău este rezistent la apă, ai putea chiar să încerci să îl speli cu apă și săpun dezinfectant.

În acest moment, nu există motive de îngrijorare cu privire la răspândirea Covid-19 în România. Cu toate acestea, spălarea telefonului ar putea fi un detaliu salvator în cazul nefericit al unei eventuale pandemii.

Folosește căștile pentru a vorbi la telefon!

Dacă nu știai deja, ar trebui să îți spunem că este recomandat să nu îți atingi fața, gura sau nasul cu mâna goală. Acest obicei te ferește în general de infecții.

Același principiu se aplică și în cazul telefonului. Pentru că intră în contact cu mâinile, telefoanele mobile pot deveni la rândul lor purtătoare de viruși.

Așadar, nu pune smartphone-ul direct pe față, și vorbește la telefon folosind căștile. Mai mult decât atât, este recomandat să nu împrumuți niciodată telefonul mobil altor persoane.

Sfat util: Desigur, nu uita ca la finalul zilei să speli și căștile!

Telecomanda poate purta mai mulți germeni decât ți-ai închipuit

Având în vedere că marile companii, precum Samsung sau Sony, comercializează din ce în ce mai multe televizoare smart, telecomanda poate fi considerată un gadget. De asemenea, am simțit nevoia de a discuta cu precădere despre aceasta, tocmai pentru că în general este ignorată.

Telecomanda televizorului – ca de altfel toate obiectele cu care mâinile noastre intră în contact – trebuie igienizată cel puțin odată pe zi. Este de preferat să faci acest lucru după ce ai ajuns acasa, imediat ce te-ai spălat pe mâini.

Sănătatea este extrem de importantă și trebuie să ai grijă la micile detalii pentru a te feri de pericole!

Advertisment
Advertisment