Tehnologie

Indonezia Testează un Nou Prototip de Taxi Zburător

2020 pare din ce în ce mai apropiat de viitor. Noi tehnologii apar, iar inovația este cu siguranță cuvântul acestui deceniu. Indonezia, de exemplu, testează în prezent o nouă tehnologie de taxiuri zburătoare.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

O companie din Indonezia speră să revoluționeze transportul public urban. Aceștia testează în prezent zboruri pentru o nouă generație de taxiuri electrice, denumite Frogs 282.

Astfel, taxiul zburător au reușit să se ridice câțiva centimetri în aer, după care a fost adus la sol pentru a fi examinat. Cu toate acestea, cei câțiva centimetri pot însemna un salt uriaș pentru industrie.

Advertisment

Frogs 282 – O nouă generație de taxiuri zburătoare

„Frogs 282 înseamnă acum 2 pasageri, opt motoare și o a doua generație” a declara Asro Nasiri, unui dintre cofondatorii companiei. În plus, cele două locuri, spune acesta, au fost concepute pentru a reduce poluarea și a adresa problemele actuale ale traficului.

Advertisment

Unul dintre directorii companiei a declarat că rolul testului a fost acela de a depista eventuale probleme care ar putea apărea. În plus, conform testelor, aceștia au concluzionat faptul că mașina are nevoie de îmbunătățiri pentru a putea funcționa. Înainte de a intra în producție, Frogs 282 ar trebui să poată face față unei densități mai mare a aerului.

Piața taxiurilor zburătoare în 2020

Conceptul mașinilor zburătoare a apărut în atenția publicului de foarte mult timp. Cu toate acestea, în prezent, se pare că tehnologia a avansat la nivelul la care ar putea produce aceste vehicule.

Companii precum Toyota, Uber, Hyundai, Airbus și Boeing investesc masiv în această industrie. Aceștia speră că taxiurile zburătoare ar putea fi soluția la fluedizarea traficului, în special făcând legătura între centrele comerciale și suburbiile orașelor.

Cel mai probabil piața va continua să crească, iar la un moment dat (în viitorul apropiat) v-a exploda. Specialiștii estimează că până în 2040, piața vehiculelor zburătoare va valora 1.5 triliarde de dolari.

Mașinile zburătoare nu vor avea pilot

Prinipala dificultate a lansării unui astfel de serviciu îl reprezintă piloții. Sau mai degrabă, înlocuirea acestora cu inteligență artificială. Pentru a le face accesibile, taxiurile zburătoare trebuie să poată fi operate fără un pilot.

Cu siguranță nu va mai trece mult pâne ce vom călăori zinlic în aer. Chiar dacă în acest moment, astfel de mașini nu sunt ready for take off, în curând vor fi.

 

Advertisment
Advertisment