Tehnologie

Imprimantele 3D și Roboții Oferă o Șansă în Plus de a Salva Vieți

O colaborare strânsă între medici și IT-iști ar putea fi de mare ajutor în această perioadă în care epidemia de coronavirus se extinde la nivel global

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Imprimantele 3D și roboții adaptați la biohazard reprezintă noutăți tehnologice de mare valoare. În situația de față când mor sute de oameni zi de zi și nu se găsește un antidot aceasta este singura speranță.

Cercetătorii vin în sprijinul medicilor, cu noutăți care i-ar putea ajută să lupte în mod eficient împotriva acestui virus de temut.

Advertisment

Italia, este cea mai afecatat țară de epidemia de coronavirus. Sute și sute de oameni mor zi de zi fără să aibe nici măcar o șansă să se salveze. Lipsa materialelor de protecția și a ventilatoarelor care îi ajutau să respire a dus la acest bilanț cutremurător.

Advertisment

Noutăți de ultimă generație un ajutor de mare preț

Jurnalistul de la Giornale de Brescia trage un semnal de alarmă. El duce ideea mai departe și propune fondatorului unei companii de tehnologie să folosească imprimanta 3D. Acesta o aduce în spital și în decurs de câteva ore reușește să printeze deja prima valvă pentru ventilatoare.

A reușit să facă câteva zeci de valve într-un timp relativ scurt. Valvele sunt cele care oferă o șansă în plus de a respira bolnavilor contaminați de coronavirus.

Este impresionant ce se poate face dacă se apelează la tehnologie. Gândiți-va că cu ajutorul celor 10 valve au putut respira 10 bolnavi ceea ce înseamnă că se pot salva 10 vieți.

Chiar dacă au apărut o serie de discuții privind încălcarea legislației pentru că acea companie nu deținea drepturile de autor. Totuși nu uitați că este vorba despre o situație de urgență. Deși se folosește o replică a unui produs omologat, oamenii nu au timp să aștepte.

Ei cad prad bolii până când se iau măsurile necesare. Important este că s-a acționat imediat iar rezultatele au fost uimitoare. Cristian Fracassi, fondatorul companiei este foarte mulțumit de faptul că a reușit să facă ceea ce guvernul nu a putut.

O altă companie locală a sprijinit sistemul medical

În China situația devastatoare i-a dus cu gândul la această posibilitate. Așa se explică faptul că au recurs și ei la 3D printing de 2 săptămâni.

Această ideea strălucită a stat la baza creării site-ului “3D printing, uniți pentru COVID-19”. În cadrul acestui site se discută lucruri de mare importantă.

Așadar s-a creat un mediu în care medicii interacționează cu producătorii de imprimante 3D. Prin intermediul site-ului se schimbă informații utile și se contribuie în mod activ la salvarea vieților.

În timp de spitalele se confruntă cu o lipsă acută de materiale aceste echipamente moderne reprezintă cea mai bună variantă de moment. Cu ajutorul device-urilor și a altor componente de bază se pot salva vieți. Se vorbește și despre un prototip cu ventilator mecanic ce întruchipează tehnologia de ultimă generație.

Advertisment
Advertisment