Tehnologie

Hackerii Fac Tot Mai Multe Atacuri Cibernetice

În contextul epidemiei cu COVID-19 angajații sunt tot mai speriați cu privire la informațiile pe care le-ar putea pierde

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Datorită faptului că pandemia de coronavirus a atacat dur toate sectoarele foarte mulți angajați au fost nevoiți să lucreze de acasă. Legea interzice contactul social pentru a împiedica răspândirea coronavirusului în comunitate.

Având în vedere că multe companii au optat pentru munca de acasă au apărut și foarte multe atacuri cibernetice. Hackerii au tentative de intruziune digitală și vor să sustragă date din programele folosite de către angajați.

Advertisment

Experţii în securitate informatică avertizează că ne confruntăm des cu atacuri cibernetice

Sherrod DeGrippo, din cadrul firmei de securitate cibernetică Proofpoint face dezvăluiri impresionante. Sherrod are o vastă experiență în domeniu fiind specialistă în amenințări informatice. Aceasta nu se confruntă pentru prima dată cu atacuri de acest fel.

Advertisment

Totuși a rămas uimită de ceea ce se întâmplă. Apar zilnic sute și sute de mesaje care profită de pe urma crizei provocate de coronavirus.

Pandemia a creat un mediu ideal pentru hackeri în contextul în care extrem de mulți angajați lucrează în condiții mai puțin familiare și mai puțin securizate. Ei vor să obțină informații despre coronavirus și despre noile reguli de organizare introduse în baza de date.

Hackerii au recurs la tehnici de phishing prin e-mail

Una dintre tehnicile cel mai folosite sunt cele de phishing. In acest fel ei sustrag informații valoroase din mail-ul angajaților.

De asemenea aceștia știu cum să manipuleze angajații și apelează la tehnici psihologice. Într-un final aceștia reușesc sa aibă acces la anumite informații secrete.

Problema este că cei care lucrează de acasă nu beneficiază de protecția necesară. O mare parte dintre persoanele care au optat pentru telemuncă nu au mai făcut acest lucru niciodată.

Mulți angajați nu sunt pregătiți să se adapteze acestui mediu. În plus nu au securitatea necesară pentru protecția datelor. Cei care au experiență și dețin un echipament configurat corect cu siguranță nu se confruntă cu astfel de probleme.

Hackerii profită de această situație în care toată lumea este îngrozită de efectele pe care le-ar putea avea coronavirusul. În acest fel ei reușesc să îi determine pe utilizatori să acceseze diferite atașamente care le virusează calculatorul.

De asemenea folosesc pagini de internet false și joacă rolul unor persoane grav afectate de coronavirus. Cei mai mulți cad în plasa și cred tot ceea ce le relatează acești hackeri.

Specialiștii în domeniu susțin că organizațiile de sănătate sunt vulnerabile la virușii de tip ransomware. În timp ce medicii fac eforturi uriașe de a testa și a îngriji pacienții contaminate infractorii cibernetici atacă fără milă.

În urma acestor descoperiri se iau măsurile necesare de protecție de către autoritățile din întreaga lume.

Advertisment
Advertisment